Tarih: 21.11.2018 15:01

Naim Süleymanoğlu'nun büyük aşkı da işlenecek

Facebook Twitter Linked-in

Naim Süleymanoğlu'nun hayatını hikâye edinen 'Türk Herkül'ü adlı sinema filminde o büyük aşka ve sonrasında yaşanılan büyük drama da yer verilecek. Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın özel haberine göre Süleymanoğlu'nun 1988'deki Seul Olimpiyatları sırasında tanıştığı daha sonra Türkiye'ye davet ettiği Japon gazeteci Kyoto Mori ile yaşadığı büyük aşk ve ardından dünyaya gelen ilk çocuğunu neden göremediği de beyazperdeye yansıyacak.

Naim Süleymanoğlu ile Kyoto Mori arasında yaşananlar şöyle;
Seul Olimpiyatları'ndan sonra Naim Süleymanoğlu ile Kyoto Mori Ankara'da birlikte yaşamaya başladılar. Mori'nin hamile kalmasından sonra 1991'de ayrıldılar. Yakınları bu ayrılığın nedenini Süleymanoğlu'nun babalığa henüz hazır olmamasından kaynaklandığını belirtti. Mori, bir süre Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Daha sonra 1993'te Türkiye'yi terk etti. 1994'te Ankara'ya dönen Kyoto Mori, 3 yaşındaki Sekai ile birlikte bir otele yerleşti. Kızını babasına göstermek için evine gittiği Naim Süleymanoğlu'nu bulamayınca kapıcıya "Kızınla geldim, oteldeyim, beni ara" notunu bıraktı. O not Süleymanoğlu'nun değil o dönem birlikte yaşadığı kadının eline ulaşınca anında yok edildi.

Bıraktığı notun Naim Süleymanoğlu'na ulaştığını, buna rağmen kızını görmek istemediğini düşünen Kyoto Mori, öfke içinde Türkiye'yi terk edip bir daha da gelmedi. Süleymanoğlu, Mori'nin kızı Sekai ile birlikte Ankara'ya geldiğini yıllar sonra sonra öğrenerek büyük acı yaşadı.

Hiç evlenmemiş olmasına rağmen 3 kadından olan 4 kızı olan Naim Süleymanoğlu, hastalandığı dönemde yakın arkadaşı Zeki Türkeş'e Kyoto Mori'den olan kızının bulunmasını vasiyet ederek "Benim 4 kızı da benden sonra kimseye muhtaç etmeyecek, iyi kira geliri olan bir bina satın al. Ben gidince ele güne muhtaç kalmasınlar, geçimlerini sağlayacak gelirleri olsun" dedi. Süleymanoğlu, içinde kiracısı olan, iyi kira getiren bir bina bulup satın aldı. Naim Süleymanoğlu, 50 yaşında karaciğer yetmezliği nedeniyle hayatını kaybederken kızı Sekai Mori'yi hiç görmedi.

Naim Süleymanoğlu'nun 18 Kasım 2017'deki vefatından sonra Sekai Mori'nin babalık davası açması üzerine 5 Temmuz'da ünlü haltercinin mezarı açılarak DNA örnekleri alındı. Yapılan testler sonrasında Sekai Mori'nin Süleymanoğlu'nun kızı olduğu kesinleşti. Bunun üzerine Sekai, Süleymanoğlu soyadını kullanmaya başladı. 18 Kasım 2018'de vefatının birinci yılı nedeniyle yapılan anma törenine gönderdiği çiçeğin üzerine de 'Sekai Süleymanoğlu' yazdırdı.

'Türk Herkülü'nde Naim Süleymanoğlu'nun Kyoto Mori ile olan ilişkisi ve kızı Sekai'nin yanı sıra Melbourne'deki Dünya Halter Şampiyonası'ndan sonra tuvalet penceresinden kaçıp Türkiye Başkonsolosluğu'na giderek Türkiye'ye nasıl iltica ettiği, üç olimpiyat şampiyonluğu, 7 dünya şampiyonluğu ve kırdığı 46 dünya rekoru da 'Türk Herkül'ünde detaylı şekilde işlenecek konuların başında geliyor.

Mustafa Uslu'nun yapımcısı olduğu, yönetmenliğini Hilal Saral'ın yapacağı 'Türk Herkülü'nün senaryosunu Sinem Uslu ile Mert Dikmen yazdı. Film, gösterime Naim Süleymanoğlu'nun ölümünün ikinci yılı olan 18 Kasım 2019'da girecek.

Rakamlarla Naim Süleymanoğlu:
- 23 Ocak 1967'de Türk nüfusun Bulgaristan'da yoğun olduğu Ahatlı, Mestanlı'da Türk kökenli bir maden işçisinin oğlu olarak dünyaya geldi.
- Önce güreş ve futbolla ilgilense de vücut yapısından dolayı 10 yaşında haltere yönlendirildi.
- 15 yaşında ilk dünya rekorunu kırdı.
- 7 kez dünya şampiyonu oldu, 46 dünya rekoru kırdı.
- Kilosunun üç katından fazla kaldırarak adını efsaneler arasına yazdırdı.
- 60 kilo koparmada 200 kg kaldırarak dünya rekoru kırdı.
- 1984, 1985 ve 1986'da dünyada 'Yılın Haltercisi' seçildi.
- Türkiye'ye Olimpiyatlar'da güreş dışında ilk altın madalyasını kazandıran sporcu oldu.
- 1988 Seul Olimpiyatları, 1992 Barcelona Olimpiyatları ve 1996 Atlanta Olimpiyatları'nda olimpiyat şampiyonu oldu.
- 1988'de Time Dergisi'ne kapak oldu.
- 1988'de Seul Olimpiyatları'nda 9 dünya, 6 Olimpiyat rekoru kırdı.
- 1992'de Uluslararası Halter Basın Komisyonu tarafından 'Dünyanın En İyi Sporcusu' seçildi.
- 1994'de İstanbul'da yapılan Dünya Halter Şampiyonası'nda sakat olmasına rağmen 3 dünya rekoru kırıp 3 altın madalya kazandı.

KAYNAK: HABERTÜRK GAZETESİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —