Tarih: 27.12.2017 14:13

Muş’tan Suriye’ye battaniye yardımı

Facebook Twitter Linked-in

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen kampanya çerçevesinde toplanan battaniyeler, Suriyelilere gönderildi.

2 bin battaniyenin yer aldığı kamyonu hükümet konağı önünden yolcu eden Vali Aziz Yıldırım, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler tarafından 2 bin battaniye toplandığını ifade eden Vali Aziz Yıldırım, toplanan battaniyeleri Suriyeli vatandaşlara hediye olarak gönderdiklerini söyledi. Vali Yıldırım, "Onlar soğukta kalmasınlar, çocuklarının üzerlerini örtsünler diye gönderiyoruz. Suriyeliler, bizim misafirlerimiz. Madem ki onlar muhacir insanlar, biz de onlara ensarlık, ev sahipliği yapıyoruz. Elimizden ne geliyorsa, imkanlar neye el veriyorsa biz de onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Muş'ta da bin 100 dolayında Suriyeli olduğunu hatırlatan Vali Yıldırım, "Buradaki Suriyelilere de Muş'taki vatandaşlarımız zaten sahip çıkıyor, onları aç ve açıkta bırakmıyorlar. Hepsinden Allah razı olsun. Bugün de yine el ele verip battaniye toparlamışlar ve Suriye'deki vatandaşlarımıza gönderiyoruz. Bunda karınca kararınca emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Daha sonra battaniyelerin yer aldığı kamyon yola çıktı. Battaniyelerin Kilis üzerinden Suriye'nin Azez kentine gönderileceği belirtildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —