Tarih: 09.02.2016 11:42

Müslüman denince akla terör ve IŞİD geliyor!

Facebook Twitter Linked-in

Ocakbaşı sohbetinin bu haftaki konuğu Kafkas Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi İslam Tarihi Öğretim Üyesi Sertaç Demir oldu. Türk Ocakları Başkanı Yücel Alpay Demir’in ev sahipliğinde ocak binasında gerçekleşen programda Sertaç Demir, "İslam’da İnsan" konulu sohbet gerçekleştirdi. Selçuklu Düşünce Derneği Başkanı Süleyman Pekin ve ocak üyeleri de sohbeti takip etti.

MÜSLÜMAN HEDEF TAHTASI
Sertaç Demir insan olmanın temellerinden bahsederek, "İnsan iyi olacak, adil olacak ve fenalıktan kaçınacak.  Hiçbir şeyde aşırıya gitmeyecek ve ölçülü yaşayacak. Kendisini ve hududunu bilecek. Allah, insanlara bunu söylüyor. İnsan olmanın sosyal amacı budur. Günümüz öyle bir noktaya geldi ki. Müslümanlar hedef tahtası oldu. Herkesin kafasına göre bir Müslüman algısı oluşmuş" diye konuştu.

AKILLARA IŞİD GELİYOR
Tarih boyunca İslam’ı tehlikeli gördükleri için her kafada farklı bir algı oluştuğuna değinen Demir, şunları söyledi; "Müslüman değince akıllarına terör ve IŞİD geliyor. Kafalarında boğaz kesen, zina yapınca insan taşlayan bir insan modeli düşünüyorlar. Oysa ki paketlenmemiş tek kitap Kuran’ı Kerimdir. Okudukça her sayfasında huzur ve aydınlanma yaşanır. Kuran okumak için, okuduğunu hayata uygulamak için gönderilmiştir. Duvara asmak için değil."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —