Tarih: 25.12.2014 09:15

MÜSİAD'dan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörüne ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Daha önce adı Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü olan ve şimdi değiştirilerek Gebze Teknik Üniversitesi olan Gebze'nin İlk üniversitesine ataması Cumhur Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Rektör Prof. Dr. Haluk Görgün'e  Rektörlüğe atanması nedeniyle MÜSİAD Gebze yönetim kurulundan bir heyet tarafından hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu. Ziyaret  MÜSİAD Gebze Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Kurt, Başkan Yardımcısı Ahmet Doğan Güler, GTÜ Öğretim Üyesi ve MÜSİAD Gebze Danışmanı Sayın Doç. Dr. Nihat Kaya, Teşkilatlanma Komisyon Başkanı Ali Kurt, Sektör Kurulları Başkanı Hasan Yaşsöğüt, Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Penbegüllü'den oluşan heyet ile gerçekleştirildi.

 

GTÜ Rektörlüğünde gerçekleşen ziyarette heyeti Rektör Özel Kalemi Doç. Dr. Abdurrahman Akyol karşıladı. Kısa bir ağırlamanın ardından, Sayın Rektör ile görüşmeye geçildi. MÜSİAD'ın kendisini tebrik ziyaretinden memnuniyetini dile getiren Sayın Rektör Görgün, bir gün önce Sayın Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın GTÜ ye teşrif ettiklerini belirtti. Ülkemizi geliştirmek yolunda 2023 hedeflerine ulaşmak için birlikte çalışmak istediğini ifade etti. 

 

Toplantı sırasında, MÜSİAD Gebze Başkanı Adnan Kurt, kendi alanı ile ilgili olarak yerli işletim sistemi pardus projesinin halen TÜBİTAK bünyesinde geliştirildiğini ancak bu projenin bir üniversite bünyesinde yürütülmesinin daha verimli olacağı yönündeki fikrini Sayın Rektör ile paylaştı. Ayrıca Açık kaynak kodlu yazılımların daha fazla kullanılması gerektiği yönündeki görüşlerini dile getirdi. Sayın Rektör'ün bu konulara kendisinin de sıcak baktığını ve birlikte çalışmak gerektiğini ifade etmesinin ardından, üniversite ile sanayinin işbirliği yapmasının önemini belirten konuşmalardan sonra toplantı sona erdi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —