• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,21% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5900,09% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Musa Aydın: “Hedefimiz 18 Sıkletin 18’inde De Olimpiyat Vizesi Almak”

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Avrupa Şampiyonası'nda tarihi bir başarı kazandıktan sonra şimdiki hedeflerinin Dünya Şampiyonası olduğunu...

SPOR 26.04.2019 10:34:00 0
Musa Aydın: “Hedefimiz 18 Sıkletin 18’inde De Olimpiyat Vizesi Almak”

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Avrupa Şampiyonası'nda tarihi bir başarı kazandıktan sonra şimdiki hedeflerinin Dünya Şampiyonası olduğunu belirterek, 18 sıkletin 18'inde de olimpiyat vizesi almak istediklerini söyledi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Avrupa Şampiyonası'nda kazanılan başarıların sırları ve gelecekteki hedefler hakkında . Avrupa Şampiyonası'nda 16 madalya kazandıklarını hatırlatan Musa Aydın, "Cumhuriyet tarihinde ilk kez böyle bir başarıya imza attık. Ayrıca 70 yıl aradan sonra 6 tane şampiyon çıkarttık. 6 kez İstiklal Marşımızı okuttuk. Avrupa'ya marşımızı ezberlettik. Daha önce 1949 yılında İstanbul'da yapılan şampiyonada 6 madalya almıştık. Ben bu başarıyı elde eden güreşçilerimizi ve teknik ekibimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

"Hedefimiz 18 sıkletin 18'inde de olimpiyat vizesi almak"

Bu senenin olimpiyat arifesi bir sene olduğunu belirten Başkan Aydın, "Bundan dolayı bu Avrupa Şampiyonası önemliydi. Bizi 2020 Tokyo Olimpiyatları için umutlandırdı. Bu yılın sonunda yapılacak olan Dünya Şampiyonası da bu doğrultuda çok önemli. Burada ilk 6'ya giren güreşçiler vize alacak ve olimpiyatlara katılmaya hak kazanacak. Bütün hedefimiz 18 sıkletin 18'inde de vize alarak olimpiyatlara katılmak" şeklinde konuştu.

"Göreve geldiğimiz günden beri çok büyük başarılara imza attık"

Başarılarının sırrını açıklayan Aydın, "Bizim sporcularımız şampiyon olduklarında daha terleri soğumadan, minderden iner inmez Cumhurbaşkanımız arıyor tebrik ediyor. Bu bizim sporcularımıza büyük bir motivasyon sağlıyor. Biz bütün Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'na katılıyoruz. Hiçbir ülkenin Cumhurbaşkanı şampiyon olduğunda aramıyor. Böyle bir Cumhurbaşkanı'na sahip olmamız bizim için büyük bir avantaj. Çok şanslı olduğumuza inanıyorum. Kendilerine şükranlarımızı arz ediyorum. Şampiyona boyunca Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu bizi aradı, tebrik etti. Ayrıca bize bu yıl büyük bir maddi desteği oldu. Kendilerine teşekkürlerimizi sunuyorum. Böyle bir ekiple başarıyı gerçekleştirmiş olduk. Biz göreve geldiğimiz günden beri çok büyük bir başarılara imza attık. 2015 yılında ilk göreve geldiğimizde Avrupa'da 2 şampiyon, 2016'da 3, 2017'de 5, 2018 yılında 5 ve 2019 yılında 6 şampiyon çıkarttık. Bu anlamda başarımızı sürekli arttık" ifadelerini kullandı.

"Durmak yok, çalışmaya devam"

Gelen başarılardan dolayı kendilerinden beklentilerin arttığını vurgulayan Başkan Musa Aydın, "Türk spor tarihine baktığınızda olimpiyattaki 94 madalyanın 63'ünü güreşte kazandık. Son olarak Rio Olimpiyatları'nda 8 madalyanın 5'ini güreşte aldık. Bu anlamda Cumhurbaşkanımızın, bakanımızın ve milletimizin beklentisi çok yüksek. Bu beklentinin bilinci içindeyiz. Öyle inanıyorum ki 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ülkemizi başarılı temsil edeceğiz. Bu 5 madalyayı 6'ya 7'ye çıkartacağız. O yönde çalışıyoruz. 2020 yılında ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirip, marşımızı okutacağımıza inanıyorum. Sporda başarı psikolojiye bağlı. Moral motivasyon çok önemli. Cumhurbaşkanımızın, bakanımızın bu anlamda çok büyük destekleri var. Uyumlu bir ekibimiz var. Durmak yok, çalışmaya devam" dedi.

"Güreş, Türk milletini temsil eden bir spor"

Güreşin ata, peygamber ve milli spor olduğunu belirten Musa Aydın, "Güreş, Türk milletini temsil eden bir spor. Güce, tekniğe ve kuvvete dayalı bir branş. Bu yüzden millerimiz güreşe çok değer veriyor. Buradaki galibiyetle mutlu ve gurur duyuyor. Başarı olunca milletimizin daha çok oluyor. Bundan dolayı bizlere dua eden herkese teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Musa Aydın: “Hedefimiz 18 Sıkletin 18’inde De Olimpiyat Vizesi Almak”

Musa Aydın: “Hedefimiz 18 Sıkletin 18’inde De Olimpiyat Vizesi Almak”

Musa Aydın: “Hedefimiz 18 Sıkletin 18’inde De Olimpiyat Vizesi Almak”

Musa Aydın: “Hedefimiz 18 Sıkletin 18’inde De Olimpiyat Vizesi Almak”

Mardin’de mısır kurutma silosu çöktü: 1 ölü

Uşak’ta otomobil ile hafif ticari araç çapıştı: 6 yaralı

Kırıkkale Belediye Başkanı Önal: "Şebeke suyu mevzuata uygun, halk sağlığı güvende"

Yolcu uçağı ABD’ye ait savaş uçağı ile havada çarpışmaktan son anda kurtuldu

Polisten kaçan alkollü sürücüye ceza yağdı

Ekmeğin içinden çıkanı görünce şok oldu

Ali Hızar: "AKİB Avrupa’nın En Büyük STK’larındandır"

Öğrenciye şiddet uygulayan okul müdürü cumhuriyet savcısına ifade verdi

Zelenskiy: "Müzakereler sırasında güvenlik garantilerinin mutlaka mevcut olması ve işlevsel olmaları gerektiğini vurguladım"

Domenico Tedesco: "Takım bugün saha içerisinde harika cevap verdi"

Kastamonu’da kar yağışı etkili oldu

Çağdaş Atan: "Fenerbahçe hak ederek kazandı"

Fatih’te esnaf kavgasında yumruklar havada uçuştu

Giresun’da fındık fiyatı 250 TL’ye geriledi, üretici umudunu yeni yıla bıraktı

Kırıkkale’de FETÖ, uyuşturucu ve dolandırıcılık suçlarından aranan 4 hükümlü yakalandı

Bursa’da seyir halindeki otomobil alev aldı

Muş’ta yaban domuzu ile çoban köpeklerinin kovalamacası kamerada

Sakaryaspor - Hatayspor maçının ardından

Çağlayan, "Zonguldak’ın hakkını masada da sahada da savunuyoruz"

Kırıkkale’de bıçaklı kavga: 1 ağır yaralı

Otomobiliyle tırın altına giren 18 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti

Serik’te ticari taksi ile kamyonet çarpıştı: 2 yaralı

Yaya geçidine 20 metre mesafede kaza: 1 ölü

Otomobilin çarpması ile metrelerce yükseğe savrulan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Trendyol Süper Lig’de 16. haftanın görünümü

Van’da yoğun kar yağışı

Trendyol 1. Lig: Sakaryaspor: 3 - Hatayspor: 0

Mersin’de sazlık alandaki yangın söndürüldü: Bir sera zarar gördü

Cerrahi alet ve tıbbi cihaz üretiminde Türkiye’nin öncüsü Samsun

Fenerbahçe, ligde 16. haftayı da namağlup kapattı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.