• BIST 100

    14200,54%-0,68
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,14% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5904,88% -0,07
  • Ç. ALTIN

    9522,21% 0,00

Murzioğlu: "Gündemimiz Ekonomi Olmalı"

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Kısa vadede pek çok seçim yaşadık. Bundan sonraki dönemde ana gündem...

EKONOMİ 24.04.2019 17:18:00 0
Murzioğlu:

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Kısa vadede pek çok seçim yaşadık. Bundan sonraki dönemde ana gündem maddemiz Türkiye'nin kalkınma hedeflerine hizmet etmek olmalı. Gündemimiz ekonomi olmalı" dedi.

Samsun TSO Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Samsun TSO Meclis Başkanı Haluk Akyüz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Murzioğlu, Nisan ayı faaliyetleri hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. 31 Mart Mahalli İdareler Seçim sonuçlarının ülkeye hayırlı uğurlu olmasını dileyen Murzioğlu, yeni seçilen ve güven tazeleyen tüm belediye başkanlarına başarılar diledi.

4,5 yıllık seçimsiz bir döneme girdiklerini ifade eden Murzioğlu, "Kısa vadede pek çok seçim yaşadık. Bundan sonraki dönemde ana gündem maddemiz Türkiye'nin kalkınma hedeflerine hizmet etmek olmalı. Gündemimiz ekonomi olmalı" diye konuştu.

"Ülkelerin gücü ekonomisiyle ölçülmektedir"

Çok kıymetli bir dönemi yaşadıklarını aktaran Murzioğlu, "Ama sorumluluğumuz da bir o kadar büyük. İnançla, can siperane kazanılmış, imkansızlıklarla kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutladığımız bir dönemdeyiz. Logoda, Atatürk'ün İstanbul'dan Samsun'a gelişi, Milli Mücadele'nin başlaması, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşu ve Cumhuriyetin ilanı var. Bizim verilen canlara, dökülen kanlara borcumuz var. Bu nedenle gündem artık ekonomi olmalıdır. Çünkü bugün ülkelerin gücü ekonomisiyle ölçülmektedir. Türkiye'nin bölgesinde ve küresel ekonomide yükselmesi için hepimize görev düşüyor. Şüphesiz bu, en büyük vatanseverliktir. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin üretme kapasitesine hizmet etmek üzere bizlerde en büyük gayreti göstermeye devam edeceğiz. En büyük değerimiz, en büyük gücümüz olan birlik ve beraberlik duygusuyla çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Teknik Destek Sözleşmesi imzaladık"

Murzioğlu, üyelerinin özellikle muhasebe ve insan kaynakları departmanlarını yakından ilgilendiren bordro yönetimi ve özlük işlemleri konusunda kapsamlı bir eğitim programı düzenlemek üzere Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'na bir proje sunarak Teknik Destek Sözleşmesi imzaladıklarını kaydetti.

"Dış ticaret kapasitemizin geliştirilmesi amaçlanıyor"

Türkiye AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi Oda Eşleştirme Toplantısı'na katıldıklarını belirten Murzioğlu, "Bu toplantıda, bahsini ettiğim program kapsamında 144 bin euro hibe desteği alan AB-Türkiye İş Köprülerinin Daha Fazla İşbirliği ve Anlayış Yoluyla Güçlendirilmesi Projemizle ilgili sunum da gerçekleştirdik. Bu proje ile dış ticaret kapasitemizin geliştirilmesi amaçlanıyor. Projeyle, dış ticaret eğitimleri, dış ticaret danışmanlığı, farkındalık artırma seminerleri gibi faaliyetler düzenlenecektir" ifadelerini kullandı.

Murzioğlu'nun konuşmasının ardından gündem maddeleri meclis üyelerince kabul edildi.

Murzioğlu:

Murzioğlu:

Bakan Ersoy: "Genel Okuyucu Dizisi’ ile başlatılan 100 kitaplık proje, özellikle gençlerin ‘tarih sıkıcı ve anlaşılmazdır’ algısını kıracak"

Bursa’da kuyumculara şok baskın: 82 kuyumcuya 16 milyon TL idari para cezası kesildi

Ilgar Dağı Geçidi’nde tünel çalışmasında su borusu patladı

Kepez’in Mir Mehmet Selim Unat Taziye ve Semt Evi açılıyor

Bayburt’taki fırınlarda hijyen ve gramaj denetimi yapıldı

Düzce Çalışan Gazeteciler Cemiyeti kuruldu

Rize’de otomobil bariyerlere çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Çin: "AB’nin dondurulmuş Rus varlıklarını Ukrayna’nın çıkarları doğrultusunda kullanılmasına karşıyız"

Malatya’da silahlı kavga: 2 yaralı

Balıkesir tüm birimleriyle kışa hazır

Tekirdağ’da uyuşturucuya büyük darbe: 178 şüpheliye adli işlem, 11 tutuklama

Muğla’da mezarlıklarda temizlik ve bakım çalışmaları aralıksız sürüyor

Trabzon’da Düşler Köyü Yaşam Merkezi açıldı

’Al Fadimem’ türküsünün gerçek hikayesi ortaya çıkarıldı

İnegöl’de işçi elini tahtaya çaktı, itfaiye ekipleri kurtardı

Kütahya’da park halindeki araçlara çarpan otomobil takla attı: 2 yaralı

Albert Einstein’ın mezun olduğu Zürih Üniversitesi’nden Dr. Humayun Kakar’a büyük onur

MIP, Türkiye’nin akıllı liman dönüşümüne öncülük ediyor

Türk STK’dan Afrika’da tarihi rekor: UKABDER 9 dev eseri tek seferde hizmete açıyor

Sağlık-Sen anaokulu sağlık profesyonellerinden tam not aldı

Altunkaya’ya anlamlı ödül

Kadooğlu Yağ, "İhracatın Yıldızları 2025"te 7. sırada

Özgür Özel, Gülşah Durbay’ın 3. gün taziyesine katıldı

Bakırköy’de seyir halindeki otomobile silahlı saldırı: 1 ölü

Güney Marmara Küresel Ufuk Programı eğitimlerine devam ediyor

Düzce’den bin 384,795 ton kedi köpek maması ihraç edildi

Mudanya Üniversitesi’nde ilk uluslararası kongre gerçekleştirildi

Armada Praxis Yalıkavakspor ikinci yarı hazırlıklarına başladı

EBRD heyeti, ING Türkiye Gaziantep Şubesi’ni ziyaret etti

İskenderun kent merkezi rezerv alanlarla yeniden inşa edildi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.