• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

'Munzur Gözeleri' turistlerin gözdesi oldu

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bulunan ve geçmişte yaşanan terör olayları nedeniyle hak ettiği ilgiyi göremeyen Munzur Gözeleri, bölgede yaşanan huzur ortamıyla turistlerin gözde mekanlarından biri haline geldi.

YAŞAM 28.09.2019 12:12:00 0

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde doğal güzelliğiyle dikkati çeken ve geçmişte yaşanan terör olayları nedeniyle hak ettiği ilgiyi göremeyen Munzur Gözeleri, bölgede yaşanan huzur ortamıyla gezginlerin gözde turizm adreslerinden biri haline geldi.

Munzur Gözeleri, Ovacık ilçesinin Ziyaret köyü yakınlarındaki sarp kayalıklardan çıkan ve Munzur Çayı'nı oluşturan irili ufaklı onlarca su kaynağından oluşuyor.

Bölge halkı tarafından kutsal kabul edilen Munzur Gözeleri, bir yandan inanç turizmi için gelen ziyaretçilerini, bir yandan da doğal güzelliklerini görmeye gelen gezginleri ağırlıyor.

Geçmişte yaşanan terör olaylarından dolayı hak ettiği ilgiyi göremeyen gözeler, bölgede huzur ortamının sağlanmasıyla kentte en çok ziyaretçi çeken ve adından sıkça bahsettiren turizm mekanları arasında yer almaya başladı.

3 ayda 900 bine yakın turist ziyaret etti

Son zamanlarda artan ziyaretçi potansiyeliyle bölge turizminde öne çıkan gözeleri, bu yıl haziran, temmuz ve ağustos döneminde 900 bine yakın kişi ziyaret etti.

Ovacık Kaymakamı Selçuk Haskırış bölgede huzur ortamının sağlanmasıyla Ovacık'a adeta turist akını olduğunu söyledi.

Bölgeye gelen ziyaretçilerin memnun ayrıldığını ifade eden Haskırış, şunları kaydetti:

"Bundan birkaç yıl önce Tunceli ve turizm dediğimiz zaman herhalde birçok kişi için bu iki kelimenin bir araya gelmesi çok zordu. Devletin kararlı mücadelesi sonucu artık 2 yıldır Tunceli ve Ovacık bölgesi ciddi manada turist çekmeye başladı. Bunun asıl sebebi huzurdur. Huzur ikliminin bölgeye gelmesiyle birlikte insanlar Tunceli'ye, Ovacık'a ve Munzur Gözeleri'ne gönül ferahlığıyla gelmektedirler."

"Huzurun devam etmesi ekonomik katkı sağlayacak"

Haskırış, 1 Haziran ve 30 Ağustos tarihleri arasında Munzur Gözeleri'ni görmek için Tunceli ve Hozat kara yolundan yaklaşık 300 bin aracın Ovacık ilçesine geçtiğini, 800-900 bin arası turistin ilçeye geldiğini dile getirdi.

Huzur ortamının devam etmesi temennisinde bulunan Haskırış, "Bu huzurun devam etmesi, ekonomik anlamda Ovacık'a ciddi katkı sağlayacaktır. Yatırımcılarımızı bu bölgeye gelmeleri için cezbedecektir, onları teşvik edecektir. İnşallah terörle mücadele noktasında başarılı bir sonuç alırız, bölgemizde terörist kalmaz ve bölgemize huzur gelir." diye konuştu.

Gözelerin bulunduğu Ziyaret köyünün muhtarı Ateş Çelik de terör olaylarının bitmesiyle çok sayıda kişinin bölgeyi ziyaret ettiğini anlattı.

Yaz sezonunda bölgede yaşanan yoğunluktan duydukları memnuniyeti dile getiren Çelik, "Buralarda yer bulunmuyordu, köyümüzün içi dahi piknik alanları oldu. Şuanda özellikle yakın komşu illerimizden ziyaretçiler geliyor fakat yurt dışında olup da Türkiye'ye gelenler de buraya geliyor. Gruplar halinde geliyorlar, dernekler tur düzenliyor. Burası sadece ilçe ve Tunceli değil çevre illere de ekonomik olarak katkıda bulunuyor." dedi.

AA

Hırdavat dükkanı alev topuna döndü, ekipler seferber oldu

Trendyol Süper Lig: Antalyaspor: 0 - Galatasaray: 2 (İlk yarı)

BM Genel Serkteri Guterres: "Bugün Irak, güven ve istikrar içinde olan bir ülkedir"

Sivas’ta trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Hakkari’de ’torbacı’ operasyonu

Galatasaray’da 2 değişiklik

Trendyol Süper Lig: Antalyaspor: 0 - Galatasaray: 2

Urla’da yanan orman için umut yeşerdi: 500 meşe palamudu toprakla buluştu

Joao Pereira: "Daha iyi sonuçlar almamız gerekiyordu"

Radomir Djalovic: "Oyuncularım sahaya karakterlerini koydular"

Osmaniye’de kümeslerden tavuk çalan zanlı tutuklandı

Malatya’da zincirleme kaza: 2 yaralı

İhlas Vakfı Kütahya Erkek Öğrenci Yurdu’nun temeli atıldı

Çorum’da 266 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi: 1 gözaltı

Patnos’ta hayvan yüklü tır devrildi: 10 küçükbaş telef oldu

Nurettin Açıkalın: "Bu maçtan 3 puan alabilirdik"

Güllü’nün eski patronu Ferdi Aydın: "Şahitlerin hepsi annesini öldürmek için kiralık katil aradığını söylüyor"

İsrail’in Hamas’ın üst düzey komutanı Saad’ı hedef aldığı saldırıda can kaybı 4’e yükseldi

Trendyol Süper Lig: Kayserispor: 0 - Corendon Alanyaspor: 0 (Maç sonucu)

Şehit yakınları ve gaziler umreye gönderildi

Kartepe beyaza büründü, kartpostallık görüntüler ortaya çıktı

Hakkari’de 2 firari hükümlü yakalandı

Trendyol 1. Lig: Serikspor: 0 - Manisa Futbol Kulübü: 1

Amasyaspor’da yönetim genel kurul kararı aldı

Karaman’da yaban keçisi avlayan şahıslara 954 bin 208 lira ceza

TFF 3. Lig: Karşıyaka: 3 - Bornova 1877: 1

MTÜ’de öğrencilerden anlamlı etkinlik

Mehmet Altıparmak: "Hakem formsuzdu ve kötü maç yönetti"

Emniyetten edebiyata: Emekli polisten ikinci şiir kitabı

Dilovası faciasında iddianame hazırlandı: Sanıklar ’olası kast’la yargılanıyor

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.