Tarih: 24.01.2012 11:44

Mumcu ve Okan anıldı

Facebook Twitter Linked-in

Gazateci Uğur Mumcu, ölümünün 19. yılında Kocaelili meslektaşları tarafından büstü önünde anıldı.Uğradığı bombalı saldırı sonucu 24 Ocak 1993 tarihinde hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu ölümünün 19.yılında yurt genelinde düzenlenen çeşitli törenlerle anıldı. Uğur Mumcu için Kocaeli’de de anma töreni düzenlendi. Gazeteciler Cemiyet ve Kocaeli Barosu ortaklığında düzenlenen anma töreninde meslektaşları Mumcu'yu andı.

 

 

"CİNAYETLER AYDINLATILMALI"

 

 

Tören, saygı duruşuyla başladı. Ardından Cemiyet Başkanı Halit Yılmaz bir açıklama yaptı. Uğur Mumcu cinayetinin bütün bağlantılarıyla aydınlatılamadığını ifade eden Yılmaz, “Demokrasiyi sağlamanın ilk koşulu demokratik hukuk devletini güçlendirmektir. Demokratik hukuk devletinin güçlenmesinin ilk koşulu da arkasında, tarihinde, özellikle yakın geçmişinde faili meçhul bırakılan bu sinsi ve adice cinayetlerden temizlenmiş, arındırılmış olmasıdır” dedi. Konuşmaların ardından tüm gazeteciler Uğur Mumcu büstü önüne karanfil bıraktı.

 

 

8 YIL ÖNCE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

 

 

 

Mumcu’dan 8 yıl sonra, 24 Ocak 2001’de Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan da, Emniyet Müdürlüğü binasından ayrıldıktan hemen sonra Şehitlik Semti Sezai Karakoç Bulvarı’nda makam aracının içinde silahlı saldırı sonucunda öldürüldü. Okkan’la birlikte 4 koruması ve şoförü de hayatını kaybetti.11. ölüm yıldönümü nedeniyle Okkan için de bugün doğum yeri Hendek’te anma töreni yapıldı. Hendek Belediye Mezarlığındaki anma törenine Ali Gaffar Okkan’ın eşi Zerrin, kızı Sezin ve oğlu Fikri Can ile CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay’ın yanı sıra, Diyarbakır’dan 18 ayrı okuldan gelen 87 öğrenci de katıldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —