Tarih: 11.11.2011 13:53

Mültecilerin hayalleri ölümle sonuçlandı

Facebook Twitter Linked-in

Kaza, gece saat 02.00 sıralarında Yunanistan sınırına yakın olan Üyüklütatar ile Karakasım köyü arasında meydana geldi. Yasadışı geçişlerin yoğun olarak kullanıldığı bu yolda Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçiş yapmak isteyen mültecilere kılavuzluk yaptığı iddia edilen Dursun Kaya (27) yönetimindeki 34 DG 0432 plakalı minibüs, stabilize yolda kontrolden çıkarak takla attı. Kaza sonrası tam bir can pazarı yaşanırken, minibüsün içindeki kaçaklar kırılan camlardan yollara savruldu.

 

 

Yoldan geçen vatandaşların haber vermesiyle olay yerine çok sayıda ambulans ile Edirne Belediyesi'ne ait kaza kırım aracı gönderildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler yaralılara müdahale etti. Kaza sonrası arka koltukta oturan ve üzerinden kimlik çıkmayan yabancı uyruklu bir mülteci olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü Dursun Kaya ile Filistin ve Myanmar uyruklu oldukları belirlenen 2'si çocuk 11 kaçak ambulansla Edirne Devlet Hastanesi ve Edirne Tıp Fakültesi Hastanelerine kaldırıldı.

 

 

Hastanede tedavi altına alınan sürücü Dursun Kaya ile üzerinden kimlik çıkmayan bir erkek kaçak daha yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 1'i ağır 9 yaralının ise Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Edirne Devlet Hastanesinde tedavisi devam ediyor.

Jandarmanın kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —