Tarih: 26.11.2016 14:06

Mülteci Anlaşması Böyle Devam Etmez

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Sağlık Fuarının kapanış programına katıldı. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada AP'nin Türkiye ile ilgili kararını sert dille eleştirdi.

Yıldırım, "Bizim için kıymeti harbiyesi yok. Kendi kendine gelin güvey oluyorlar. AB ile mülteci anlaşması sonsuza kadar böyle devam edecek değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün yaptığı konuşmada "Kapıkule'ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz, 'Acaba Türkiye sınır kapılarını açarsa ne yaparız?' Bana bak, eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır bunu da bilesiniz" demişti.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

"Sağlıktaki dönüşümü öyle sıradan bir iş olarak görmeyelim. Vatandaşlarım şunu bilsin ki Türkiye'de AK Parti birçok hizmete imza attı 14 yılda. Ama bu hizmetlerden iki tanesi hep zirvede oldu; biri sağlık, biri ulaşım. Ulaşım ve sağlık hizmetleri iktidarımızın yüzünü güldüren hizmetler olarak devam ediyor. Olmayan işe 'Sağlık olsun' derken demek ki eskiden işlerimizin olmadığı sağlık kurumlarından geri dönüyorduk. Sağlık olsun demekle olmuyor. Gereğini yapacaksınız, vatandaş sağlık hizmetini alacak. İnsanca muamele görecek. Bütün bunlar var çok şükür.

"SAĞLIK, KALP ATIŞLARI GİBİ TAKİP EDİLSİN"

Biz istiyoruz ki son kerteye gelmeden sağlığımızın kıymetini bilelim. Birinci, ikinci, üçüncü kademe sağlık hizmetleri var. Aile hekimleri var. Sağlıkla ilgili sorunlar büyümesin ve ikinci, üçüncü kademe sağlık merkezlerinde birikim olmasın. Sağlık, aynen kalp atışları gibi takip edilsin. Koruyucu sağlık hizmetlerini tedavi amaçlı sağlık hizmetlerine göre çok daha fazla önemsememiz gerekiyor.

"MÜLTECİ ANLAŞMASI SONSUZA KADAR BÖYLE DEVAM ETMEZ"

AB bir karar aldı. Milletvekilleri AP'de toplantılar. Bu kararın bizim için kıymeti harbiyesi yoktur. Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar. İstedikleri kadar karar alsınlar. Aziz milletimizin kararlar karşısında boynumuz kıldan incedir. Onun dışındaki kararların bizim için önemi yoktur. AB ile mülteci anlaşması sonsuza kadar böyle devam edecek değil."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —