Tarih: 09.01.2018 11:23

Muhtarlara ’Madde Bağımlılığı’ eğitimi

Facebook Twitter Linked-in

Çavdarhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından muhtarlara uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim verildi.

Çavdarhisar ilçesi Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, merkezde ve köylerde görev yapan muhtarlar katıldı.

Halk Eğitim Müdürü Musa Kazak eğitmenliğinde başlayan uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele eğitiminde, halk sağlığı ve emniyetten görevli personeller tarafından muhtarlara, gençleri uyuşturucu maddelerden uzak tutmanın yolları, madde bağımlısı bir insana nasıl yardım edilir ve bağımlının topluma kazandırılması konuları anlatıldı.

Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele etmede muhtarların öneminden bahseden Halk Eğitim Müdürü Musa Kazak,, "Mahallenizde çocuklarımızla alakalı en ufak bir tehdit, olumsuz örnek olabilecek ne varsa kolluk güçlerimize, milli eğitime ve ulaşabildiğiniz her yere ulaşıp bunları bildirmeniz lazım. Biz ne kadar çocuklarımızdan sorumluysak siz de bu milletin bireyleri olarak o kadar sorumlusunuz. Kolluk güçleri ile İrtibat halinde olmalısınız" diye konuştu. (YD-EFE)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —