Tarih: 04.02.2013 15:27

Muhtarlar İSU tesislerini gezdi

Facebook Twitter Linked-in

İSU Genel Müdürlüğü, atıksuları Kullar Atıksu Arıtma Tesisleri’nde arıtılan köylerin muhtarları için inceleme ve bilgilendirme gezisi düzenledi. Başiskele ilçesi Doğantepe Köyü Muhtarı Mustafa Üstün, Kartepe İlçesi Karatepe Köyü Muhtarı Mustafa Kılıç ve İzmit ilçesi Durhasan Köyü Muhtarı Burhan Tuğtekin ile bazı azaların da katıldığı inceleme gezisine İSU Yönetim Kurulu Üyesi Dr. H.İbrahim Kahraman, Arıtma Tesisleri Şube Müdürü Hakan Pir ile Eğitim ve Destek Hizmetleri Şube Müdürü Ömer Faruk Özen hazır bulundu.

 

“KÖYLERİLE ŞEHİRLERİN FARKI KALMADI”

Kullar Atıksu Arıtma Tesisi’nde başlayan inceleme gezisinde muhtarlara açıklama yapan Yönetim Kurulu Üyesi Dr. H.İbrahim Kahraman, Türkiye’nin en çok biyolojik atıksu arıtma tesisine sahip kurumu olduklarını ifade etti. Atıksu arıtma tesislerinin biyolojik döngüyü sağladığını dile getiren Dr. Kahraman, işlettikleri 16 adet atıksu arıtma tesisinin rantabl çalıştırılmaları sayesinde, 90’lı yıllarda yaşanan atıksulardan kaynaklanan tifo, dizanteri gibi hastalıkların artık 2008 yılından sonra görülmediğini kaydetti. Kocaeli’nde atıksu arıtma oranını yüzde 98 seviyesine çıkarttıklarını da anlatan Kahraman, insana önem veren bir kurum olduklarını vurgulayarak,”Bizim için insan çok önemlidir. Bugün, köylere kadar altyapı ve arıtma tesisleri yaparak işletiyoruz. Yaptığımız hizmetler ile köylerin şehirlerden bir farkı kalmadı.”dedi.

 

ARITILMIŞSUYUN BERRAKLIĞININ ŞAŞKINLIĞINI YAŞADILAR

İnceleme ve bilgilendirme gezisine katılan muhtarlar, kendi köylerinin atıksularının da geldiği Kullar Atıksu Arıtma Tesisini gezdi. Tesis sorumluları tarafından arıtma tesisinin işletim sistemi hakkında bilgi verilen köy muhtarları, tesise giren atıksunun arıtılması sonucu çıkan suyun berraklığı ile tesiste yapılan biyofiltre ünitesi ile kokunun olmamasının karşısında şaşkınlıklarınıgizleyemediler.

 

MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR

Buradan İSU Genel Müdürlüğü’ndeki teknoloji üsleri olan içmesuyu ve atıksu SCADA birimlerini de yerinde inceleyen muhtarlar, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sürekli olarak bilgi ve ihbarlarını ilettikleri ve 7 gün 24 saat hizmet veren ALO 185 servisini de gezen köy muhtarları, servisin verdiği hizmetlerde dolayı teşekkür etti. İSU Genel Müdürlüğü’nün yaptığı tesisleri ve teknolojiyi yerinde görmenin memnuniyetlerini dile getiren muhtarlar, yapılan hizmetlerden dolayı İSU Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —