Tarih: 15.03.2012 17:27

Muhtar gazetecinin üzerine yürüdü!

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Bugün Demirciler köyünde gerçekleşen ÇED toplantısı halkın isyanına dönüşüp iptal edilirken, Demirciler Köyü Muhtarı Cabir Bezirci, ÇED toplantısında konuşan Dilovası Gazetesi sahiplerinden Bilal Kocabay'ın üzerine yürüdü.

 

KÖYLÜ İSYAN ETTİ

 

Demirciler köyünde yapılmak istenen taşoçağı ile ilgili olarak bugün öğlen satlerinde Demirciler Köyü kahvesinde ÇED toplantısı yapılmak istendi. Toplantıya firma yetkilileri, Ankara Orman ve Su Bakanlığı yetkilisi, İl Çevre Müdürlüğü yetkilisi, Devlet Su işleri Yetkilisi, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilisi, Demirciler Köyü Muhtarı ve köy halkı katıldı. Toplantıya ayrıca CHP ile Genel Meclis üyeleri de katıldı. Toplantı başlangıçında köylülerle sohbet ederek konuyu anlatan CHP İL Genel Meclisi üyesi Ahmet Uzun bu ÇED raporunun onaylanmaması için halkın toplantıyı yaptırmamasını söylemesinin ardından toplantı salonunda tartışma çıktı. Köylü taşoçağını istemediklerini onun içinde bu toplantıyı yaptırmayacaklarını söyleyerek yetkililere isyan ettiler.

 

MUHTAR GAZETECİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Bu sırada Dilovası Gazetesi sahiplerinden Bilal Kocabay, Dilovası ve köylerinin artık taşocağı istemediğini anlatmaya çalıştı. Bunun üzerine konuya girmek isteyen Demirciler Köyü Muhtarı Cabir Bezirci ile tartışan Kocabay, "Sizler burda toplantıları yapmalarına müsade ettikçe. Dilovası halkı aşağıda ölüyor. ÇED toplantılarına izin vermeyin. Bundan önce yaptırdınız 3 tane OSB kuruldu. İzin vermeyin bunlara" demesinin ardından Muhtar Becirci, Kocabay'ın üzerine yürüyerek sen kim oluyorsun gibi laflar kullandı. Araya giren köylüler ortamı yumuşattı.

 

KÖYÜ TERK ETTİLER

 

Tartışmaların sürmesinin ve köylünün ÇED toplantısını yaptırmamasının ardından yetkililer toplantının yapılamadığı hakkında tutanak tutarak köyden ayrılmak zorunda kaldılar.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —