Tarih: 04.08.2012 11:21

Mühendisler 'TOKİ'yi istemiyor!

Facebook Twitter Linked-in

Son zamanlarda bölgemizde başlayan “Askeri alanlardan boşalacak alanlar nasıl değerlendirilmelidir?” tartışmasına makine mühendisleri de katıldı. Makine Mühendisleri Gebze Temsilcisi Çetin Temel önceki akşam Oda lokalinde düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili olarak görüşlerini açıkladı.  Gebze’nin sosyal alanlara ihtiyacının olduğunun altını çizen Temel, şunları söyledi:“Türkiye sanayisinin önemli merkezlerinin başında gelen 11 OSB'si ve bir milyona yakın çalışanı bulunan, yaşam alanları ile sanayinin iç içe geçtiği adeta sorun yumağı haline getirilen Gebze ve çevre ilçelerinde yaşayan işçilerin, emekçilerin öncelikli ihtiyacı insanca yaşanabilir sosyal alanlardır. Bu sebeple Makina mühendisleri Gebze ilçe temsilciliği olarak bölgemizde boşalacak tüm askeri alanlara Toki binaları yerine çocuk parkları, piknik alanları, spor alanları, açık hava sahneleri, yeşil alanlar, ve kültür parkları yapılmasını öneriyoruz”

 

 

 

ÜNİVERSİTE TALEBİ

 

 

 

Kurulacak üniversite bünyesinde bölgemizin en önemli ihtiyacı olan meslek hastalıkları ve halk sağlığı araştırma hastanesi olmazsa olmaz koşul olmadır.

Ayrıca son yıllarda hemen hemen her il ve ilçede plansızca ardı ardına açılan ve bugün sayıları 150'yi aşan, bir çoğu bilimsellik ve bilimsel araştırmadan uzak, öğretim üyesi, alt yapı bakımından yetersiz olan tabela üniversiteler ile akademik eğitimin ciddi sıkıntılara düşürüldüğü ve bu üniversitelerin mezunlarının özgüvensiz ve umutsuz bir şekilde işsizler ordusuna bir sıra neferi olarak katıldığını görmekteyiz. Dolayısı ile bölgemizde kurulacak bir üniversitenin tabela üniversitesi olmak yerine özerk, demokratik ve bilimsel nitelikte olması için tüm duyarlı kamuoyunu konunun takipçisi ve tarafı olmaya çağırıyoruz”

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —