Tarih: 29.01.2018 13:25

Müdür Vekili Kurt, Gedik köyü sakinlerine ’birlikte üretelim projesi’ni anlattı

Facebook Twitter Linked-in

Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mustafa Kurt, "birlikte üretelim projesi" kapsamında, merkeze bağlı Dedik köyü sakinlerini bilgilendirdi.

Uygulanacak olan projenin gönüllülük esasına dayalı olduğunu belirten Kurt, "En az 30 kayıtlı yetiştirici veya köydeki işletmelerin yüzde 75'inin bir araya gelmesi, katılmak isteyen her işletmecinin asgari 5 büyükbaş hayvanı olması halinde altyapı hizmetlerinizin tamamının devlet tarafından karşılanıyor. Tek çatı veya tek alanda kümelenmiş modern ahırların yapımına ve içeresinde kullanılacak olan makine ekipman ve sistemlerin kurulumuna yüzde 70 devlet desteğinin verileceği müjdesini vermeye geldik" dedi.

Yıllardır düşünüp de yapamadıkları projeyi duyunca hem kendisinin hem de köydeki yetiştiricilerin çok heyecanlandığını belirten Dedik Muhtarı Hüseyin Yeniadam, köyde yaklaşık 30 üretici olduğunu belirtti.

Yeniadam, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın "her köy bir işletme birlikte üretim modeli" için köydeki hayvan yetiştiricilerinin hazır olduğunu söyledi. Üzerlerine düşen her görevi yapmaya hazır olduklarını belirten Dedik Muhtarı bu proje hem yetiştiricilerimizin hem köyümüzün geleceği. Yeşil sanayinin temellerini İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzle birlikte köyümüzde atacağız" diye konuştu.

Müdür Vekili Kurt, Gedik köyü sakinlerine ’birlikte üretelim projesi’ni anlattı

Müdür Vekili Kurt, Gedik köyü sakinlerine ’birlikte üretelim projesi’ni anlattı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —