Tarih: 26.08.2015 10:31

Müdür cinayeti faili meçhul mu kalacak?

Facebook Twitter Linked-in

Cinayetin üzerinden günler geçti katil veya katillerin izine rastlanılmadı.18 Haziran tarihinde oturduğu Yeşilova Mahallesi’ndeki evinden sabah saatlerinde makam aracı ile işyerine doğru yola çıkan Kandıra F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk, silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Aktürk, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamamıştı. Cinayetin ardından kamuoyuna açıklamalarda bulunan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, cinayetin terör saldırısı olduğunu ifade etmişti.

Her ne kadar cinayete “terör saldırısı” dense de, olayı üstlenen bir terör örgütü çıkmadı. Bilindiği üzere terör örgütleri yaptıkları suikastla sonuçlanan cinayetleri üstlenirlerdi. Doblo marka 06 BP 4679 plakalı aracı ile hiçbir önlem alınmadan evinden çıkan İsmet Aktürk, Yeşilova ışıklarını geçtikten hemen sonra 34 KGZ 76 plakalı araç içerisinden açılan ateş sonucu öldürülmüştü. İsmet Aktürk öldürüldükten sonra, yakın akrabaları kamuoyuna açıklama yapmış, İsmet Aktürk’ün tehdit aldığını söylemişlerdi.

Aktürk’ün tehdit almasına rağmen koruma talep etmemesi ve devletin Aktürk’e koruma tahsis etmemesi kamuoyunda uzun süre tartışmalara neden olmuştu. Cinayetin üzerinden 2 ay geçmesine rağmen güvenlik güçleri katil veya katillerin izine rastlayamadı. Kocaeli’nin dört bir yanının MOBESE kameraları ile mercek altında izleyen ilgili kurumlar cinayet faillerine ulaşamadı. Cinayet ile ilgili kamuoyuna doyurucu bilgi verilmekten sürekli kaçınıldı.

İsmet Aktürk, çeşitli illerde uzun yıllar cezaevi müdürü olarak çalıştı. Aktürk, yaklaşık 1 yıl önce Osmaniye T Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü iken Kocaeli’ye tayini çıktı. İsmet Aktürk, Osmaniye’den önce de Konya ilinde Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda müdür olarak görev yapıyordu. İsmet Aktürk, 1 yıldır Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi Müdürü olarak görev yapıyordu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —