Tarih: 11.03.2013 08:39

Muallimköy’e 500 ceviz fidanı!

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Muallimköy tüzel kişiliği alanına 500 aşılı ceviz fidanı dikildi. Törene, Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Kocaeli Eski Milletvekili Eyüp Ayar, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vedat Şensoy, Muallimköy Muhtarı Ali Coşkun, Kadıllı Köyü Muhtarı Necati Özyurt, Pelitli Köyü Muhtarı Fecri Elmas,  Mololfenari Köyü muhtarı Davut Kabaca öğrenciler katıldı. 

 

Köylere Hizmet Götürme Komisyonu üyeleri İl Genel Meclisi Üyesi Kadir Gürkan ve Ediz Nuvit Öztürk, Kemal Ekince, İhsan Dere ve Kadir Kabaca nezaretinde yapılan ihale sonucunda; Şebin, Bilecik ve Yalova ceviz fidanı çeşitlerinin dikildiği ifade edildi. Köylere Hizmet Götürme Birliğinden Muhammet Kılıç ile İlçe Tarım Müdürlüğü’nden Özdilek Kırbaş’ın da projeye önemli katkılarının olduğu ifade edildi. 

 

Fidan yetiştirme kursunu bitirdiler!

Öte yandan Gebze Kaymakamlığı İlçe Tarım Müdürlüğü ile Gebze Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen fidan yetiştirme kurslarının da ilk bölümünün sona erdiği öğrenildi. Aralarında AK Parti Kocaeli eski Milletvekili Eyüp Ayar’ın da bulunduğu öğrenciler Cuma günü sınava girerek oldukça başarılı bir performans sergilediler. Törene katılan 15 kursiyer, fidan dikimi hakkında da öğrencilere ve diğer katılımcılara da bilgiler verdiler. 

 

Eski milletvekili Eyüp Ayar, kendisinin girişimleri sonucu fidan dikim kursu açıldığını ifade ederek, “Herkes çok memnun kaldı ve kursların bundan sonra da devam edeceğini tahmin ediyorum. Gayet güzel şeyler öğrendik ve çok faydalı bilgiler edindik” dedi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —