• BIST 100

    14292,23%0,97
  • DOLAR

    42,70% 0,01
  • EURO

    50,19% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5946,67% 0,77
  • Ç. ALTIN

    9543,16% 0,65

Morales'in partisinden seçim hamlesi

Bolivya'da istifa eden Devlet Başkanı Morales'in partisi Sosyalizm Hareketi (MAS) milletvekilleri, seçim tarihi belirlemek için parlamentoda oturum düzenleyeceklerini duyurdu.

DÜNYA 17.11.2019 10:41:00 0
Morales

Seçimlerde hile yapıldığı iddiasıyla şiddet eylemlerine dönüşen muhalif protestolar ve ordunun "istifa çağrısının" ardından görevi bırakarak Meksika'ya iltica eden Evo Morales'in partisi MAS'a bağlı parlamenterler, geçici devlet başkanlığına getirilen Jeanin Anez'in ilan etmediği seçim tarihini, çoğunlukta oldukları Çokuluslu Yasama Meclisinde (ALP) yarın yapılacak oturumla belirlemeyi planlıyor.

Ülke basınındaki haberlere göre iki gün önce muhaliflerin katılmadığı oturumda ALP'nin üst kanadı Senatörler Meclisi Başkanlığına seçilen Eva Copa ve Milletvekilleri Meclisi Başkanlığına seçilen Sergio Choque, muhaliflere "ülkeyi siyasi krizden çıkarmak için düzenlenecek oturuma" katılma çağrısı yaptı.

Seçimlerde yüzde 4 oy alan muhalif aday ve Senatör Oscar Ortiz ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile MAS'ın düzenlenmesini istediği oturumun yasa dışı olduğunu iddia etti.

MAS'ın, Morales ve Devlet Başkan Yardımcısı Alvaro Garcia Linera'nın istifalarının ALP'de kabul edilmesine yanaşmadığına işaret eden Ortiz, bu hamlenin ülkedeki geçiş hükümetini sarsmak amacıyla yapıldığını öne sürdü.

Bolivya'daki kriz

Bolivya'da 20 Ekim'de düzenlenen başkanlık seçimlerinin ardından muhalefet seçimlerde "hile" yapıldığını iddia etmiş ve taraflar karşılıklı olarak destekçilerini sokak gösterilerine çağırmıştı.

Sonuçları tartışmalı seçimlerin iptalini ve tekrar seçime gidilmesini isteyen muhalifler, Evo Morales'in tekrar seçim yapılacağı duyurusunun ardından, Morales'in katılmadığı seçimler düzenlenene kadar protestoların devam edeceğini açıklamıştı.

Morales, Bolivya Genelkurmay Başkanı Williams Kaliman'ın istifa çağrısı üzerine görevi bırakmış, süreci "darbe" olarak niteleyen ve tepki gösteren Meksika'nın iltica teklifini kabul etmesinin ardından bu ülkeye gitmişti.

Anez, Morales'in liderliğini yaptığı parti Sosyalizm Hareketi (MAS) mensuplarının katılmaması nedeniyle çoğunluğun sağlanamadığı oturumda, ülkenin geçici devlet başkanı ilan edilmişti.

AA

Balıkesir’de öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Lüküs Hayat Sigortası ile borçsuz araç sahibi olmanın yolu açıldı

ULUSKON ve TSO’dan Malatya’da ihracat ve ithalat süreçlerini güçlendirecek iş birliği

7 metrelik duvardan düşen çiftçi yaralandı

Şehir merkezinde filmleri aratmayan olay

Prof. Dr. Yeninar: "Arı ölümlerinin çoğu kışlamaya bağlı ortaya çıkıyor"

Sakarya’da DEAŞ operasyonunda Irak uyruklu şüpheli tutuklandı

Boş havuza düşen yavru karacayı itfaiyeciler kurtardı

Elazığ’da çöp kamyonunun altında kalan işçi hayatını kaybetti

Kastamonu’da otomobil ile çarpışan kamyonet ters döndü: 1 ölü, 1 yaralı

Muğla’da taktiksel şehircilikle yaya sirkülasyonu rahatlatılıyor

Güllü’nün kızı tarafından itildiğine şahit olan Sultan Ulu’nun ifadesi ortaya çıktı

Bakan Uraloğlu: "Gölbaşı Veri Merkezi, kritik bilgileri barındıran kurumların veri ve bulut hizmeti ihtiyaçlarını yerli yazılım ile karşılayacak"

"Eğitim" temalı 9. Uluslararası Kısa Film Yarışması’na başvurular 12 Ocak’ta sona eriyor

Manisa FK’da Keçiörengücü mesaisi başladı

TOBB Buldan Anaokulu Hisarcıklıoğlu tarafından hizmete açıldı

Kocaeli’de taksi durağındaki şahıs etkisiz hale getirildi

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: "Sorunlara İslami bir bakışla çözüm üretmek, Müslümanların uhdesindeki tarihi bir sorumluluktur"

Didim’de yabancı uyruklu şahsın evinde 1 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Bahçeden çalındı, fabrikada bulundu

Sındırgı’da depremin izleri siliniyor

Büyükşehir’in Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’nde yapım ihalesi gerçekleştirildi

8 ilden 18 takım Denizli’de final bileti arayacak

Öğrencilerden yerli ve milli paylaşımı

Samsun’da 10 yıl 3 ay hapis cezası olan kadın yakalandı

Başkan Ercan, otizmli bireylerle aşure yaptı

Çan Fen Lisesi ve Çan Anadolu Lisesi inşaatlarında inceleme

MHP Lideri Bahçeli: "Türk dili; millet olma şuurunu besleyen, tarih bilincini diri tutan ve kültürel sürekliliği temin eden temel sütundur"

Bursa’daki kayıp adamdan 17 gündür haber yok

Zıpkın bacağına saplandı, ayağında zıpkınla hastaneye götürüldü

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.