Tarih: 21.04.2016 13:50

Moğolistanlı çocuklar sevgiyle karşılandılar

Facebook Twitter Linked-in

Yaklaşık 8 bin 500 kilometre uzaklıktan gelen misafirlere, Türk çocuklar lokum ve kolonya ikram etti.
 
Başkent Ulan Batur’dan gelen Moğolisanlı çocuklar ilk olarak Atatürk İlkokulu’nda ağırlandı. Oldukça sıcak bir karşılama ile karşılan misafir çocuklar, Türk aileleri ile tanıştı. Moğol ve Türk çocukları arasında güzel görüntüler yaşandı. Moğol çocuklar tanışmanın ardından festival süresince beraber yaşayacakları Türk ailelerinin evlerine geçti.
 mogolistan-2.jpg
DANSLARI GÖRMEK İSTİYORUM
Moğolistanlı çocuklardan Emi İrdin festivale geldiği için çok heyecanlı olduğunu dile getirerek, "Dans ile uğraşıyorum. Ülkemde dans yarışmalarına katıldım. 23 Nisan’da da dans gösterisi olduğunu bildiğim için elemelere katıldım ve buraya gelmek üzere seçildim. 23 Nisan’ın uluslararası bir festival olduğunu, çeşitli ülkelerden çocukların geleceğini biliyorum. Dansçı olduğum için onların da danslarını görmek istiyorum" dedi.
 
YENİ ARKADAŞLIKLAR KURULACAK
Moğolistanlı çocukları misafir edecek Türk çocuklar da yeni arkadaşlıklar edinecekleri için çok mutlu olduklarını ifade ederek onlarla güzel dakikalar geçireceklerini söyledi. Türk çocukları, yeni arkadaşları ile iletişimlerini İngilizce ile sağlayacaklarını belirterek bu süre zarfında hem onlara Kocaeli’yi tanıtacaklarını hem de onlardan Moğolistan hakkında bilgiler edineceklerini kaydetti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —