Tarih: 17.04.2014 15:03

Minikler Anne-Babalarına sigarayı bıraktıracak

Facebook Twitter Linked-in

Yeşilay Kocaeli Şubesi Genel Sekreteri Bilal Başkonuş, Gebze'de bulunan Hadiye Cemre Altıntaş Anaokulunda sigaranın, akıllı telefonların ve bilgisayar oyunlarının zararını anlatan bir eğitim verdi. 

 

Başkonuş, “Herkes anne babasını sever onların hastalanmaması için mutlaka duman solumayı bırakmaları gerekiyor. Bunu için öğretmenlerinizin hazırladığı "annecim seni çok seviyorum lütfen sigarayı bırakır mısın" yazan kağıtları anne ve babalarınızın ceplerine, cüzdanlarına, ayakkabılarının içine koyun, Kesinlikle evin içinde içirmeyin, onları balkona gönderin. Gerekirse bırakmaları için ağlayın" dedi. 

 

Öğrencilerin dikkatle izlediği eğitimde kukla gösterileri gibi çeşitli videolardan yararlanılarak teknoloji bağımlılığının zararları anlatıldı. Öğrenciler seminer sonunda ailelerinde sigara içen ebeveynlerine gerekirse ağlayarak dahi olsa sigarayı bıraktıracaklarına dair söz verdiler.

 

 Ayrıca bundan sonra eskiden sigara böreği diye biline böreğin adına hep birlikte Yeşilay böreği demeyi kararlaştırdılar. Okul müdürü Hüseyin Serdar Yılmaz Başkonuş'a katılımından dolayı teşekkür etti. Eğitim sonunda öğrencilere Yeşilay Böreği ikram edildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —