Tarih: 24.04.2012 09:18

Minik Savcı: "Aileler eğitilmeli"

Facebook Twitter Linked-in

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler, koltuğunu bir günlüğüne İnkilap İlköğretim Okulu 8-C sınıfı öğrencisi Simge Peşdere’ye bıraktı. Minik başsavcı, okul müdürü İbrahim Şeker ve öğretmeni Işıl Sungur ile öğrenciler Aysu Akçakova, Deniz Duymuş, Zeynep Ay ile birlikte Emin Özler’i makamında ziyaret etti ve bir günlüğüne koltuğunu devraldı.

 

 

 

Emin Özler’in koltuğuna oturunca heyecanlanan küçük savcı Simge Peşdere, çocuk yaşta suçla tanışan çocuklar konusunda değindi. Küçük başsavcı, ailelerin eğitilmesi ile birlikte çocukların suçla tanışmasının önlenebileceğini söyledi. Adalete güvendiğini kaydeden Simge Peşdere, herkesin işini yapması halinde adaletin yerini bulacağını ifade etti. Peşdere ileride doktor olmak istediğini söyledi.

 

 

Kandıra’da buluna Açık Cezaevini arayan küçük savcı, Cezaevi Müdürü Hasan Dönmezler’den bilgi aldı. Cumhuriyet Başsavsıcı Emin Özler, ilköğretim okulu öğrencilerinin yargı ve adalet işleri ile tanışması için mahkemelere izleyici olarak katılmasını istedi. İnsanların sadece suçlu iken adliyelerde olmaması gerektiğini söyleyen Özler, “Herkes hakkını arama yollarını bilmeli ve uygulamalı. Aksi halde herkes kendi adaletini uygulamaya kalkar” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —