Tarih: 13.02.2016 13:34

Minibüsçüler Ceyhan'dan destek istedi

Facebook Twitter Linked-in

Yapılan ziyarette Kurt, şoförlerin sorunlarını Şemsettin Ceyhan’a anlatarak destek istedi. Ziyarette ilk olarak konuşan Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt’u her gün şehit haberi aldığımızı belirterek terörü lanetledi. Kurt, "Bu acılar inşallah son bulur. Akan kanların durmasını istiyoruz. Tek devlet, tek millet ve tek bayrak olarak bu ülkede birlik ve beraberlik içinde yaşamak istiyoruz. Bizim gidecek hiçbir yerimiz yok. Kanayan yaramız son bulsun" şeklinde konuştu.

ESNAF MAĞDUR EDİLMEMELİ
Ardından Ceyhan’a sorunlarını ileten Kurt, "Siz iktidar partisisiniz bizim esnaflar olarak bazı sıkıntılarımız var. 65 yaş üstünün ücretsiz taşınması konusunda esnafımız ciddi sıkıntılar yaşıyor. Geçen bir esnaf arkadaşımla konuştum ’10 yolcu alıyorsam 7’si 65 yaş üstü’ diye sitem etti. Hatta evden bakkala, camiye bile otobüsle gidiyorlar. Esnafımız ‘psikolojimiz bozuluyor’ diyor. Bir an önce esnafımızın mağduriyeti giderilmeli" şeklinde konuştu. 

HEM ESNAF HEM VATANDAŞ KAZANACAK
Trafik sigortaları ve büyükşehir belediyesinin ulaşıma kazandırdığı otobüsler hakkında da sıkıntısını dile getiren Kurt, "Sadece ticari arabalarda değil, bireysel arabalarda trafik sigortası ciddi anlamda büyük sıkıntı. Bin liraya yaptırdığımız sigortaları şu anda bin 700 liraya yaptırıyoruz. Bu ister istemez arabacıya büyük yük. 240 otobüs için ise şu an büyükşehirle masadayız. Ben umut ediyorum hem vatandaş hem de esnaf lehine bir anlaşma sağlanacak. Hem vatandaş hem de esnaf kazanacak kazan kazan olacak" ifadelerini kullandı. Ceyhan, AK Parti olarak 1 Kasım seçimlerinde sonra Kocaeli halkına karşı sorumlulukları olduğunu ve hem STK hem de oda başkanlarının sorunlarını dinlemek amacıyla ziyaret ettiklerini söyledi. 65 yaş üstünün ücretsiz taşınması konusuna değinen Ceyhan, "Büyüklerimiz bizim başımızın tacı. Ama ücretsiz taşımada bazı sorunların ortaya çıktığı aşikar. Her iki tarafında sorunu bizim sorunumuz. Ekonomik adımlar atılsa bile yöntemde sıkıntılar var. İnşallah bu sorunları aktaracağız" dedi.

NOTUMUZU ALDIK
Kocaeli’de toplu ulaşımın bir problem olarak yürüdüğünü söyleyen Ceyhan, "Zorunlu trafik sigortalarının daha makul fiyata indirmek için hükümetimizin çalışmaları devam ediyor. Bu konuyu takip ediyoruz bizlerde notumuzu alacağız. 240 otobüsün esnafımızın anlayışla karşılaması takdire şayan. Bütün bunları bertaraf etmek için prensipte sıcak bir noktaya gelindiğini görüyoruz. Bu konuda büyükşehir zarar edecekse bile esnafımız zarar görmesin. Para kaybedilir önemli değil, yeter ki mutluluğumuzu kaybetmeyelim. Masada konuşulup mevzuyu masada bitirmemiz lazım.   Şoförlerimizin de bakmakla yükümlü olduğu ailesi var" açıklamasında bulundu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —