Tarih: 29.04.2016 13:24

Minibüsçüler Başbakan’la görüştü

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt ve yönetim kurulu üyeleri önceki gün Ankara’ya gitti. Minibüsçü esnafının sıkıntılarını aktarmak için Ankara seferine çıkan Kurt ve yönetimi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bir dosya sundu. Kurt ve yöneticiler, Başbakan Davutoğlu dışında Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’la da görüşerek dosyalarını sundu ve minibüsçü esnafının sıkıntılarını anlattı.

65 YAŞ SORUNU
Yaptıkları görüşmede öncelikle 65 yaş üstü vatandaşların ücretlerinin ödenmesiyle ilgili teşekkürlerini sunduklarını kaydeden Mustafa Kurt, "65 yaş üstüyle ilgili sıkıntıların çözülmesini istedik. Bu konuda haksızlık var. Kimi hat sahibi neredeyse hiç taşımazken, kimi hat sahipleri yüzlerce 65 yaş üstü taşıyor. Buna göre bir ücret dağılımı olmasını talep ettik. Ya da 65 yaş üstü kartlara sınırlama getirilmesini istedik. Amacı dışında kullanılıyor. Günde belirli bir kullanım hakkı olmalı" dedi.

ENGELLİ KARTLARI
Engelli kartlarıyla ilgili de düzenlemeler yapılması gerektiğini kaydeden Kurt, "Engelli vatandaşlarımızın aldığı kartlarda da düzenlemelere gidilmeli. Özellikle de bu kartların bedensel engel durumunda verilmesini talep ettik. Çünkü adam kalp krizi geçiriyor, koşa koşa engelli raporu alıp ücretsiz kart sahibi oluyor. Burada bir su istimal söz konusu. Biz sıkıntılarımızı anlattık. Yaptığımız görüşmeler de olumlu geçti. Umarım problemler çözülür" açıklamasında bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —