Tarih: 17.11.2011 11:26

Milli Eğitim'de atama krizi!

Facebook Twitter Linked-in

Milli Eğitim Bakanlığı'nın rotasyona bağlı yönetici atamalarında okul müdürleri, müdür yardımcıları ve ilköğretim müfettişleriyle ilgili atamalar sona erdi. Sıra il ve ilçe milli eğitim müdürleri, milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri ve şeflere geldi. Yönetmelik kapsamında 8 yılını dolduran üst yöneticiler başka illere atanacak, bazıları emekli olacak. Kısa bir süre sonra açıklanacak sonuçlara göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli 5 müdür yardımcısı ve 4 şube müdürü arasında 1 kişi hariç, tamamı başka illere atanacak veya emekli olacak. Kısa süre önce çıkan yasanın il ve ilçe yöneticileriyle ilgili bölümün sonuna gelindi. Atamalarla en geç 31 Ağustos 2012 tarihine kadar yöneticilerin ilimizdeki görevleri sona erecek. 

 

 

İL MİLLİ EĞİTİMDE NE OLACAK?

 

Yüzde yüz çıkması beklenen yönetmelikle birlikte, ilimizdeki yöneticilerin durumuyla ilgili sonuçlar, müdürler tarafından da heyecanla bekleniyor. İlimizde özellikle İl Milli Eğitim'de 8 yılını dolduran birçok yönetici var. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, bu ay 3. yılına giriyor. Buna göre kendisine farklı bir görev verilmezse ilimizde kalacak. Ancak kendisine bağlı 9 yöneticiden 8'inin makamları boşalacak. 9 yönetici arasında sadece Hayati Aydın rotasyon dışında kaldı. Çünkü Aydın'ın daha 2 yılı var. Rotasyona giren müdürler şunlar; müdür yardımcıları Muhlis Öztürk, Kazım Kurtoğlu, Adnan Kalyoncu, Ali Osman Karabayır. Şube müdürleri; Yusuf Yıldırım, Süleyman Yıldırım, Süleyman Hasanoğlu ve geçici görevle getirilen Aydın Ceylan. (Ceylan'ın durumu Gebze'de değerlendirilerek ataması yapılacak)

 

 

İLÇELERDEKİ DURUM

 

12 ilçe arasında ‘yeni kurulan' ilçelerin müdürleri yeni atandığı için görevlerine devam edecek. Ancak eski ilçelerden Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Çimen ve Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Turan süresi dolan müdürler arasında. Eski ilçe olduğu halde, ataması yeni yapılan Kandıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız ve vekilliği devam eden Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hurşit Ekinci kapsam dışında bırakıldı. Rotasyona giren birçok şube müdürü de bulunuyor. Bu şube müdürlerinin bir çoğu da mevcut eski ilçelerimizde görev yapıyordu. 

 

 

TERCİHLERİ OLMAZSA

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı kurumlarda görev yapan yöneticilerin çoğu İstanbul'u istiyor. Hizmet puanına göre yapılacak atamalarda eğer isteğe bağlı atamalar gerçekleşmezse bakanlık kendi yetkisini kullanarak bölge atamaları yapacak. Kocaeli için seçilen atama bölgesi ise 8 ilden oluşuyor. Bu iller; Kocaeli, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Gaziantep ve Mersin. İl ve ilçe müdürlerinden sonra, il ve ilçe milli eğitimlerde görevli olan birim şeflerine sıra gelecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde de 20'ye yakın birimde bulunan şefler arasında da rotasyon yapılacak. Şefler arasından bazı eğitimciler de emekli olmayı düşünüyor.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —