Tarih: 13.05.2014 14:11

Milletvekili Türkkan temaslarda bulundu!

Facebook Twitter Linked-in

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan bu ülkedeki temasların ardından Cuma günü Romanya’nın başkenti Bükreş’e geçti.  Ancak Bükreş’e gitmeden önce Moldova’da Almanlar'a karşı kazanılan zafer kutlamalarına eşlik etti. Türkkan, Moldova'daki Zafer Bayramı etkinliklerine katılan çocuklar ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

 

Türkkan, ATA Uçağı’nda TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Bükreş'e hareket etti. Türkkan ve beraberindeki heyet Bükreş'te Büyükelçi Ömür Şölendil’in Elçilik Rezidansı’nda verdiği yemeğe katıldı. Bükreş'in prestijli binalarından biri olan Türk Büyükelçilik binası dönemin Büyükelçisi Hamdullah Suphi Tanrıöver tarafından 1934’de satın alındı.13 yıl boyunca Bükreş Büyükelçiliği yapan Hamdullah Suphi Tanrıöver, Meclis'te İstiklâl Marşı'nı ilk okuyan kişi olma özelliğine sahip.

 

Bükreş’te GDAÜPA toplantısı 

 

Cumartesi ve Pazar günü Bükreş’te heyetin toplantısı vardı. MHP’li Türkkan da Güneydoğu Avrupa Parlamenterler Asamblesi Toplantısı’ndaki yerini aldı. MHP’li Türkkan, toplantıların ikinci gününde, Güneydoğu Avrupa Asamblesi'nde seçildiği Ekonomi-Altyapı ve Enerji Komitesi'nde ilk toplantıya katıldı.

 

Son sonuç bildirgesi için yapılan toplantıda Kırım'daki referandumun illegal olduğu kararı Türkiye'nin teklifi Sırbistan'ın çekincesi ile kabul edildi. Güneydoğu Avrupa Asamblesi toplantısının sona ermesinin ardından Heyet, Bükreş'te bulunan Türk İş Adamları Derneği'nin konuğu oldu.  Görüşmenin yapıldığı MANUC isimli eski bir kervansaraydaki salonun, Osmanlı-Rus savaşını bitiren anlaşmanın yapıldığı salon olması dikkat çekiciydi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —