Tarih: 18.04.2014 11:26

Milletvekili Gönül’den turizm haftası mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Gönül, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle Kocaeli Halkının ve turizm sektöründe faaliyet gösteren emekçilerin turizm haftasını kutladı.Gönül mesajında; “Dünyanın en hızlı gelişen ve değişen sektörlerinden biri olan turizm, ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra kültürlerin birbirini tanımasında, kaynaşmasında ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında da önemli bir araçtır.

 

Hükümetimiz Türkiye’yi dünya çapında bir turizm markası yapmak amacıyla doğaya, tarihte bütünüyle çevreye duyarlı bir anlayışla sürdürülebilir ve rekabetçi bir turizm politikası uygulamaktadır. Bu politikalar sayesinde Türk turizminin yüzde 8-10 arasında bir gelişme göstermekle beraber turist sayısında dünyada 6, Avrupa'da 4. ülke konumuna gelmiştir. Marmara denizi, Karadeniz ve Sapanca gölüne kıyısı bulunan Kocaeli’mizi, sanayi şehri olmasının yanı sıra dünya çapında bir turizm markası yapmak amacıyla doğaya, tarihe, bütünüyle çevreye duyarlı bir anlayışla sürdürülebilir ve rekabetçi bir turizm politikası uygulamak, başta hükümetimizin yerelde ise belediyelerimizin en büyük hedefidir.

 

Ülkemizde hızla gelişen turizm sektöründe, Kocaeli’ni daha ön plana çıkartılarak turizm alanında hak ettiği noktaya getirmek, doğasıyla iklim şartlarıyla, tarihi ve kültürel alanda turizmin her boyutunu kucaklayan, Kocaeli‘nin doğal güzellikleri ve el sanatları ile turizmde çeşitlendirilebilir anlamdaki faaliyetlerinin artırılması ve tanıtılması İlimize ve halkımıza büyük katma değer sağlayacaktır.  Bu duygu ve düşüncelerle sanayi şehri olarak bilinen Kocaeli’nin, Turizm alanında da adını duyuracağı ümidiyle, turizmle iç içe olan halkımızın ve turizm sektöründe faaliyet gösteren emekçilerimizin turizm haftasını kutlarım.” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —