Tarih: 25.04.2014 09:31

Milletvekili Gönül ebelerle buluştu

Facebook Twitter Linked-in

21-28 Nisan “Ebeler Haftası” nedeniyle Türk Ebeler Derneği Kocaeli Temsilcileri ile bir ayara gelen Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, “Sağlık sistemi çeşitli meslek gruplarının yaptıkları işler sonucunda yürütülen bir hizmet sektörüdür. Her meslek grubu yaptığı işlerle olmazsa olmaz bir konumdadır. Tıp tarihi kadar eski olan “ebelik” mesleği de sağlık hizmetinin önemli bir kısmını gerçekleştiren bir gruptur.” dedi.

 

Destek istediler

 

Milletvekili Gönül ile görüşen ebeler; “Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan ebelerin, görev tanımlamalarının olmaması, sorumluluk ve yetkilerinin kısıtlı olması, idari birimlerin hiçbir alanında görev alamamalarını ifade ettiler. Yeterlilik sınavı, kadrosuzluk vb. nedenlerle bu süreci ötelenen birçok kişinin olduğunu belirten ebeler, hazırlamış oldukları Ebelik Hizmet Modeli Şeması ve Ebelik Yasa Taslağı'nın bulunduğu dosyayı ileten Ebeler çözüm noktasında Milletvekili Gönül’den desteklerini istediler.

 

Gönül’ün mesajı

 

Hükümetin her bir vatandaşın problemi ile yakından ilgilendiğini belirten Gönül, çağdaş ve eşitlik sağlayacak bir çalışmanın yapılması noktasında, gerekli görüşmeleri yapacağını ifade etti. Gönül, önemli sorumluluklarıyla takdir edilesi ve kutsal bir vazifeyi yerine getiren, yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olan, doğum ağrısı çeken bir annenin acılarını dindiren, aileye “istek ve özlemle beklenen birisinin katılmasını sağlayan” ve bu mucizevî olaya tanıklık etmenin gururunu yaşayan, mesleki sıkıntılarına rağmen görevlerini büyük bir sorumluluk bilinci içinde ve şevkle yapan tüm ebelerimize teşekkür ediyor, şahsınız da tüm ebelerimizin Ebeler Haftasını kutluyorum” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —