Tarih: 12.07.2012 10:04

Milletvekili Akar Gölcük'ü köy köy geziyor

Facebook Twitter Linked-in

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, CHP kadın Kolları Başkanı Nalan Güvenç, il genel meclis üyeleri Ahmet Elmas, Dursun Genç ve pati Yönetimi ile birlikte ilk olarak yazlık köyü ziyareti ve ardından Gölcük Hasaneyn köyü halkı ile bir araya geldiler.

 

Mahalle ve köy ziyaretlerinde CHP Kocaeli Milletvekili Haydar AKAR mevcut hükümete yüklenerek şu açıklamaları yaptı. Akar “mevcut hükümet bu güne kadar hiçbir yaptırım yapmayarak ve mevcut bulunan değerleri sattılar. Bu güne hiçbir yere tek bir çivi çakmayarak gün geçirdiler. Tarımı ve çiftçileri sistemli bir şekilde bitirdiler. Bakın seçimde kendilerin bir kanal dışında her hangi bir projeleri yoktu. CHP sahaya indiğinde büyük projelerle indi. Bu gün bunların yaptıkları çalışmalarda bizim projelerimizi kullanmaya başladılar. Fakat bunların paraları bittiği için çeşitli yollardan para kazanmak için uğraş veriyorlar. Bizim projemizde bedelli askerlik üç dala ayırdık. Az gelirli, orta gelirli ve zenginlerden gelirine göre askerlik bedelli alınarak bedelli askerlik yapılacaktı. Ama bu yönetim ise tam tersi yaparak bedelli askerlik ilgili çıkardığı yasa yine 4x4 cipi olanlara yaradı. Yine fakirin çocuğunun ümidi kesildi. İntibak yasasını dedik ve birçok projelerle bizler sahaya indik. Bu gün yapılan ihalelerde hangisinde vatandaşımıza yarayan bir ihale konumu oldu. SEDAŞ halkımızdan kan kusturmaya devam ediyor bu gün yaptıkları bir çalışma ile kayıp kaçak adı altında vatandaşlardan parayı alıyor. Fakat elektriğini kaçak kullanan 250 bin kişi tespit edildiğini SEDAŞ müdürü kendi açıkladı. Bu 250 bin kişiden bu parayı tahsil ediyorlar ve yinede kayıp kaçak aynı parayı vatandaşlardan tekrar alıyorlar. Bunlar bir kumpas kurdular birlikte halkı soyuyorlar şeklinde konuştu.

 

Gölcük Yazlık yeni mahalle örnek evlerde bulunan Zeki İncer kalp ve iki dizinden, İsmet Burhan Açık Kalp ve Mehmet Seçkin guatrı ameliyatı oldular sağlık durumlarının iyiye gidiyor. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile CHP ilçe başkanı İsmet İşeri, parti ilçe yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Nalan Gülenç, İl genel Meclis üyeleri Ahmet Elmas ile Dursun Genç, belediye meclis üyelerinden Fahrettin Büyükoğlu ile birlikte bu hasta evlerine giderek hem moral ve hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

 

TÜV Mahalle sakinlerin kabusu oldu

 

Gölcük Yazlık Mevkiinde kurulan Araç Muayene istasyonu (TÜV) hem yer bakımında işgali hem de ses ve egzoz dumanının mahalleye zarar veriyor.

 

İlçemizde kurulan TÜV kuruluşundan beri mahalle halkı rahatsız olduklarını sürekli şikayette bulunuyorlar ama ilgilenen olmadığını belirten mahalle sakinlerinden Ahmet Yılmaz “TÜV buraya kurulduğundan bu güne kadar bizlere hep rahatsızlık verdi. Birincisi kendine bir alan yaptı doğu tarafından 3 metre bir yer bıraktı. Fakat güney alanında da aynı şekilde bir alanın bırakması gerekirken tam tersi benim duvarıma sıfır yeri işgal etti. Bu durum ise kanun dışı bir çalışmadır. İşin asıl rahatsızlığı ise sabah saat 09 ile 17 arasında araç seslerinden ve egzoz dumanını yutuyoruz. Evin penceresini gösteren Ahmet Yılmaz her sabah bu camlarımı yıkayarak güne başlıyoruz. Fakat akşam sanki hiç silinmemiş hep egzoz isi camlarımızı olmak üzere tüm binayı kaplıyor. Bu konu ile ilgili birçok şikayetlerde bulunduk ama bir neticeye varamadık. Aslında bu tür işletmelerin şehir dışına çıkarmaları gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Bu şikayetlerini aynı şekilde CHP Kocaeli milletvekili Haydar Akar’a aktardı. Akar bu konuyla ilgili kendi raporuna yazarak gerekli araştırmaları yapacağını açıkladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —