• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5936,00% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9581,68% -0,25

MİLLET EKONOMİK KRİZLERİ UNUTMADI

MİLLET EKONOMİK KRİZLERİ UNUTMADI

GÜNDEM 6.04.2017 09:11:00 0
MİLLET EKONOMİK KRİZLERİ UNUTMADI

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Piri Reis Mahalle sakinleriyle bir araya geldiği toplantılarda geçmişte yaşanan ekonomik krizlere atıfta bulunarak, “ bu millet 2001 de yaşanan ekonomik kriz gibi milleti canından bezdiren krizleri unutmadı, bunun için yeni sisteme evet” diyerek vatandaşlardan destek istedi.

Başkan Karabacak, eski sistemle yeni sistem arasında çok farklar olduğunu ifade ederek, “ orta yaşın üzerindeki vatandaşlarımız çok iyi hatırlayacaklar.2001’de dönemin Cumhurbaşkanı ile Başbakanı arasında anayasa kitapçığı fırlatma hadisesi yaşandı ve bunun sonucunda ülkemiz tarihinin en büyük ekonomik ve siyasi krizlerinden biriyle karşı karşıya kaldı. Sonuçta ne oldu? Dönemin Başbakanı bu krizin bedelini, siyaseten ömrünü tamamlayarak ödedi. Peki, Cumhurbaşkanına ne oldu? Hiçbir şey olmamış gibi görevine devam etti. Çünkü mevcut sisteme göre Cumhurbaşkanı sorumsuzdu, süresi dolmadan yerinden kıpırdatmanız mümkün değildi. Eğer, 2001 krizinin ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi de yenilenmiş olsaydı, aynı kişinin yeniden seçilme imkânı var mıydı? Yoktu. Bunun için yeni sistem ne getiriyor. Meclisle Cumhurbaşkanı veya Cumhurbaşkanı ile Meclis arasında sorun mu çıktı? Ülkeyi krize sürüklemeye kimsenin hakkı olmadığı için, hangisi talep ederse etsin, her ikisi birlikte seçime gidiyor. Yani, Meclis Cumhurbaşkanının görevini sonlandırıp kendisi devam edemiyor, Cumhurbaşkanı da Meclis’i seçime götürüp kendisi görevini sürdüremiyor. Düğümü çözmek, kilidi açmak için nereye gidilecek? Milletin hakemliğine gidilecek. İşte bu yüzden yeni yönetim sistemine “evet” diyoruz. Sizlerden de 16 Nisan’a kadar kapı kapı dolaşarak yeni sistemi vatandaşlarımıza anlatmanızı istiyoruz.” diyerek vatandaşlardan referandumda destek istedi.

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ TESLİME KARABACAK

Başkan Karabacak, iki aydır devam eden referandum çalışmalarını eşi Teslime Karabacak’la birlikte sürdürüyor. Başkan Karabacak sabahın erken saatlerinden gecenin ilerleyen saatlerine kadar yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürürken, eşi Teslime Karabacak’ta İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kodek ve partili bayanlarla birlikte ev sohbetleri, nikah, düğün, hasta ve taziye ziyaretleri ile kapı kapı dolaşarak bayanlara yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sistemini anlatıp referandumda destek çağrısı yapıyorlar.

Pendik’te bir binanın 3’üncü katı alevlere teslim oldu

Tekirdağ’da motosikletin çarptığı kadın yaralandı

Antoine Makoumbou: "Bu maçı kesinlikle kazanmamız gerekiyordu"

ABD’li Demokratlar, cinsel istismar suçlusu Epstein dosyasında yer alan 68 yeni fotoğraf yayınlandı

Okan Kocuk: "Avrupa’da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz"

Yunus Emre Çift: "Play off’u geçip Avrupa maceramızı sürdüreceğiz"

Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum"

Osmaniye’de motosiklet kazası kamerada

Park halindeki otomobil alev topuna döndü

Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümdeki binadan düşen parçalar, 3 otomobili hurdaya çevirdi

Yağlıdere’de trafik kazasında bekçi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu)

Zonguldak’ta bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı)

Zeytinburnu’nda binanın çatısından kopan parçalar araçları hurdaya çevirdi

Mudanya Yazaki işçilerinden MESS’in düşük zam teklifine çatal-kaşıklı protesto

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü

Demre’de coğrafi işaret başvurusu yapılan ürünler festivalde tanıtıldı

Bodrum’da kaçak göçmen çetesi çökertildi: 3 tutuklama

Bağcılar’da iş yerine silahlı saldırı

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 0 - Samsunspor: 0 (Maç devam ediyor)

Bu yıl ıhlamur değer kazandı

Siirt’te 3 buçuk ayda 54 büyükbaş hayvanı telef olan besicinin zararı 8 milyon lirayı buldu

BM Güvenlik Konseyi, ’ABD-Venezuela gerilimi’ gündemiyle 23 Aralık’ta acil toplantı kararı aldı

Milyonlarca liralık "sahte gönül ilişkisi" oyununu jandarma bozdu

Açık unutulan tüp paniğe sebep oldu

Cemevinde korku dolu anlar: Elektrik panosu patladı

Ahmed Kutucu bu sezon ilk golünü attı

Galatasaray, Türkiye Kupası’na galibiyetle başladı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.