Tarih: 19.04.2012 09:59

MİA tesis sahiplerini heyecanlandırdı!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli’de Eski Gölcük Yolu ile Yeni Gölcük Yolu arasında kalan bölgede kurulması planlanan kısa adı MİA olan Merkezi İş Alanı Planı ile ilgili İzmit’in Doğusundaki Bölge Sanayicileri bilgi verdi. Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda söz alan sanayiciler, İzmit için önemli bir proje olduğunu büyük bir fayda sağlayacağını belirterek, MİA planının arkasında olduklarını belirterek Büyükşehir’e teşekkür etti.

 

 

YER SAHİPLERİ SÖZ ALDI

 

 

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıda İmar Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gökmen Mengüç,  İzmit körfezinin doğusunda kalan sanayici ve iş adamları, fabrika sahipleri, Gıda Toptancıları ve Meyve Sebze Hali esnafının yanı sıra çok sayıda iş yeri sahibi sanayici ve temsilcileri, esnaf ve sanatkar katıldı. Katılımcılar MİA projesiyle ilgili toplantıda görüş ve önerilerini dile getirmek için söz aldı.

 

 

KAMULAŞTIRMA YOK

 

 

Yer sahiplerinin proje sürecine katılımının ve görüşlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, bölge sanayicilerine Merkezi İŞ Alanı MİA planını anlattı. Başkan Vekili Özak, “Biz bu projeden emek sahibi vatandaşlarımızın da yararlanmasını istiyoruz. Her geçen gün gelişen kentimizde MİA düzenlenmesiyle İzmit ve Kocaeli’ye daha çok marka değeri katacaktır. Kente yarar sağlayacağını düşündüğümüz bu projeyi ayrıntıları ile beraber inceliyoruz” dedi. Başkan Vekili Özak plan kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin parsellerde, dükkân ve iş yerlerinde kamulaştırma yapmayacağını vurguladı.

 

 

 

DÖNÜŞÜM KENDİLİĞİNDEN OLACAK

 

 

Bölgenin önde gelen sanayicilerinden Yavuzlar Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş sahibi Mehmet Sait Yavuz, “Seçilen yer itibari ile bakıldığında yüzde 67’si boş olan bu alanı projelendirmenin mümkün olduğu gözüküyor. Firmalar ile ilgili yer seçimi yapıldığında bu proje ile birlikte dönüşüm kendiliğinden gerçekleşecektir” dedi. Toplantıda söz alan Yönetim Erdem Holding Kurulu Başkan Vekili Dr. Mehmet Nezih Erdem ise yaptığı konuşmada, “MİA Projesi Kocaeli için çok önemli bir proje. Kocaeli’nin kıymetini arttıracak, katma değer kazandıracak, bir proje. Müzakerelerin kısa sürede sonuçlanması ve projenin bir an önce neticelenme gerekiyor” diye konuştu.

 

 

 

MÜZAKERELER DEVAM EDECEK

 

 

Toplantılar MİA bölgesini ilgilendiren kesimlerle müzakereler devam edecek. Konu tüm yönleri ile görüşmeye açılacak ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulacak. Süreç içerisinde tüm tarafların dinleneceği, uygulama planlarının bu toplantıların sonuçlanmasının ardından İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nca hazırlanacağı kaydedildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —