Tarih: 24.09.2012 16:43

MHP'li Başkan resti çekti!

Facebook Twitter Linked-in

4 Kasım'da yapılacak kurultaya kısa bir zaman kala parti içinde yaşanan bölünme MHP İl Teşkilatı içinde büyük bir krize yol açtı. Teşkilat işleri genel başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek genel başkan adayı Koray Aydın'ı destekleyen Cumali Durmuş ile Devlet Bahçeli taraftarı il başkanı Aydın Ünlü'nün arası açıldı. İl başkanı Ünlü, Durmuş ile birlikte hareket eden kurultay delegeleri ve il yöneticilerine kapıyı gösterdi. Partiyi kimseye harcatmayacağını söyleyen Ünlü, genel başkanlık yarışını Bahçeli'nin kazanacağını vurguladı.

 

 

"BİRLİKTE ÇALIŞIRIM"   

 

 

Ünlü, “Bahçeli kazanırsa Aydın'ı destekleyenler istifa mı eder onu bilemiyorum. Ben, yönetim kurulunda herkesin görevini vermişim, herkesin ödevi belli. Ödevini yapmayan gider” dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yoluna devam etme kararı alan Ünlü, Koray Aydın'ı destekleme kararı alan Cumali Durmuş'un istifasının doğru bir karar olduğunu söyledi. Ünlü, “Çok uzun ve zor koşullarda partimizi bu noktalara getirdik. Birlikte yürüdüğüm arkadaşlarım bugün farklı hareket ediyorlarsa tercihlerine saygı duyarım. 

 

 

ÇALIŞMAYAN GİDER   

 

 

Yaşanan fikir ayrılığı partimizi parçalamamalıdır. Seçimle gelmiş bir yönetim olarak farklı tercih yapan arkadaşlarımla birlikte yürümek isterim. Ancak, çalışmayanı da gönderirim” ifadesini kullandı. Kurultaydan sonra önlerinde üç önemli seçim olduğunu hatırlatan Ünlü, “Yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler var. ‘Sen-ben' kavgası yaparak partimizi geriletmeye izin vermemeliyiz. MHP olarak siyaset arenasının çok gerisindeyiz. Çok çalışmamız lazım.

 

 

SÜRPRİZ OLMADI    

 

 

Teşkilatın önünü kimseye tıkatmam. Kurultaydan sonra teşkilatın çalışmalarını engelleyen, aksatan varsa  hiç gözünün yaşına bakmadan kendisinden müsade isterim” şeklinde konuştu.Cumali Durmuş'un basın toplantısına il başkan yardımcıları ve bir çok il yöneticisinin yanı sıra kurultay delegelerinin yarısından fazlasının da katılması Ünlü'yü zor durumda bırakmıştı. Ünlü, “İl teşkilatının üzerine düşen, mevcut genel başkanın yanında durmaktı. Siyaset etiği bunun gerektirir. MHP bir dava partisidir. Kişilerin peşinden gitmek değil, davanın peşinde gitmek gerekir.

 

 

 

GÖREVİMDE KALIRIM

 

 

 

Cumali Bey'in yanına gidenler, kişilerin peşinde giden arkadaşlarımız. Gidenler benim için sürpriz olmadı” ifadesini kullandı. 4 Kasım'da yapılacak kurultayda Koray Aydın'ın kazanması halinde görevinden istifa edip etmeyeceği sorusuna da yanıt veren Ünlü, “Ben seçilmiş il başkanıyım. Kişilerin değil, partimin il başkanıyım. Destek verdiğim aday kazanmasa bile görevin başında kalırım. Kocaeli'de planlarım, projelerim ve stratejilerim var. Partiyi çok zor bir süreçten sonra toparladık, bu noktalara getirdik” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —