Tarih: 30.03.2015 16:08

MHP’de, Saffet Sancaklı rahatsızlığı

Facebook Twitter Linked-in

Profesörler, sendikacılar, eğitimciler, doktorların yanı sıra partinin dinamik ve tanınan isimlerinden oluşan aday adayı listesinde bir isim tartışmaların odak noktası konumunda. Bu isim; yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan MHP MYK Üyesi Saffet Sancaklı. Sancaklı’nın Kocaeli’den aday adayı olması, ilçe başkanlarından il yöneticilerine, aday adaylarından partinin tanınan isimlerine kadar büyük bir rahatsızlık yarattı. Bu rahatsızlık giderek büyüyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Sancaklı ile olan yakın ilişkisi, Sancaklı’nın birinci sıradan aday olma ihtimalini de güçlendiriyor.

 

Teşkilat içerisinde yapılan sohbetlerin ortak noktası olan Sancaklı, henüz ilimize adım atmadı. MHP’nin bilindiği üzere ilimizde bir milletvekili var. Bu isim; TBMM’nin en çalışkan ve aktif milletvekilleri arasında olan Lütfü Türkkan. Türkkan da bilindiği gibi yeniden aday adayı oldu. Parti içinde bir kesim Türkkan’ın yeniden birinci sıradan aday gösterilmesini isterken, diğer bir kesim ise ne Türkkan’ın ne de Sancaklı’nın aday adaylığına sıcak bakıyor. Öte yandan Saffet Sancaklı, yakın çevresine İstanbul’dan aday adayı olmak için çalışma yaptığını ancak MHP Kocaeli Teşkilatı’ndan bazı isimlerin Kocaeli’den aday adayı olması yönünde taleplerde bulunduğunu söylüyor.

 

Bu talepler neticesinde Kocaeli’den aday adayı olan Sancaklı, şimdi kendisine yönelik alınan tavırlara anlam veremiyor. Listede ilk ikide olmasına kesin gözüyle bakılan Saffet Sancaklı’nın ne gibi bir yol izleyeceği şimdilik bilinmiyor. Sancaklı bu hafta ilimizde seçim çalışmalarına başlayacak. Bakalım Sancaklı’nın yanında kendisini eleştiren ve adaylığını istemeyen hangi isimler yer alacak.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —