Tarih: 02.10.2014 16:23

Mezbahalar Kurban kesimi için hazır

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı nedeni ile tedbirlerini alıyor. Vatandaşların sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun şekilde kurbanlarını kestirmeleri için hazırlıklar yapılıyor. Çalışmalar kapsamında kentteki 9 adet mezbahanın kesim yeri Kurban Bayramı’nın ilk günü için hazırlandı.

 

9 mezbaha hazır

 

Kurban kesecek olan vatandaşların sorunsuz ve daha kolay bir şekilde dini vecibelerini yerine getirmelerini sağlamak için önlemler alan Büyükşehir Belediyesi, kurban kesim yerlerini hazır ve hijyenik hale getirdi. Bu amaçla kurbanlıkların kesilmesi için kentin 9 noktasındaki mezbahalar belirlendi. Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı’nın birinci günü İzmit, Hereke, Uzunçiftlik, Yuvacık, Gölcük, Karamürsel, Kandıra, Gebze ve Darıca’daki mevcut mezbahanelerde kurban kesimleri için hizmet verecek.

 

Hijyen ön planda olacak

 

Büyükşehir Belediyesi’nin mezbahanelerde hijyen açısından ilaçlama çalışmaları düzenli bir şekilde uygulanıyor. Ayrıca kurban kesimi esnasında görev yapacak veteriner hekimler kesimlerin uygun şartlarda yapılmasını kontrol altında tutacak. Böylece kesimlerin hijyenik şartlarda yapılması ve vatandaşların sağlık sorunu yaşamamaları sağlanmış olacak.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —