Tarih: 21.12.2011 15:00

Mevlevi Evi’ne yoğun ilgi

Facebook Twitter Linked-in

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Mevlevi Evi, Hz. Mevlana’nın 738. ölüm yıldönümü etkinlikleri kapsamında dolup taşıyor. Genç yaşlı çok sayıda vatandaş Seka Park içindeki Mevlevi Evi’ni ziyaret ederek büyük düşünürün felsefesini yakından tanıma fırsatı yakalıyor.

 

SEVGİ VE BARIŞ MESAJLARINI ÖĞRENDİLER

 

Mevlevi Evi geçtiğimiz hafta da minik dostlarına evsahipliği yaptı. Tuncay Emir Eğitim Kurumları bünyesinde eğitim veren Şirinler, Gezegenler ve Kelebekler sınıfı anaokulu öğrencileri öğretmenleri Yasemin Şen, Fatma Çakırcılı, Duygu Ark ve Zeynep Tok eşliğinde Mevlevi Evi’ni ziyaret etti. Minikler, Hz. Mevlana’nın barış ve hoşgörü mesajlarının bulunduğu Mevlevi Evi’ne adeta hayran kaldı.Mevlevi dervişlerini temsil eden balmumu heykelleri yakından inceleyen çocuklar, Hz. Mevlana’nın dünyaya verdiği sevgi ve barış mesajlarını da yakından öğrenme fırsatı yakaladı.

 

BİLGİ EVİ ÖĞRENCİLERİ MEVLEVİ EVİ’NDE

 

Mevlevi Evi’ni geçtiğimiz hafta ayrıca Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Başiskele İbni Sina ile Maria Anne Bilgi Evi öğrencileri ziyaret etti. Eğitmenleri Burcu Burdurlu, Ragıp Çavuş, Serhat Çavuş, Serap Çelik, Emre Geyik, ve Abdullah Dilek ile birlikte Mevlevi Evi’ni gezen öğrenciler, buradaki yetkililerden Hz Mevlana’nın hayatı ve eserleri ile ilgili bilgi aldı.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —