Tarih: 10.06.2019 01:39

Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Kuvvetli olacak

Facebook Twitter Linked-in

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, bayram haftası  boyunca ülkenin özellikle kuzey kesimlerinde etkili olan sıcak ve yağışlı  havanın, gelecek hafta boyunca etki alanını genişletmesi ve yurdun büyük  bölümünde yer yer kuvvetli sağanak meydan getireceği tahmin ediliyor.

Bu hafta boyunca Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu  Anadolu bölgelerinin kuzeyinde görülecek yağışların, özellikle Marmara'nın  doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinin ise iç kesimlerinde  etkili olacağı ve gök gürültülü sağanak yağış, kuvvetli rüzgar, yıldırım, dolu,  ani su baskını ve sellerin, hayatı olumsuz etkileyebileceği öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarının biraz azalarak hafta ortasından itibaren ülke  genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Vatandaşların, kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar ve yerel dolu  tahminleri için Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıları takip etmesi  önerildi.

KUVVETLİ OLACAK

Ankara, Eskişehir, Edirne, Bolu, Uşak ve Göller Yöresinde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanağın, yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruya göre, Ankara'nın il  merkezi ile kuzey ve batı kesimlerinde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanağın, Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —