• BIST 100

    14200,54%-0,68
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,21% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5909,70% 0,02
  • Ç. ALTIN

    9522,21% -0,18

Meteoroloji’den çamur yağmuru uyarısı!

Şu an itibariyle toz bulutu ve yağışlı sistemin devam ettiğini belirterek, “Batı kesimlerde kuvvetli rüzgarlarla taşınım devam ediyor

BİLİM-TEKNOLOJİ 3.04.2013 18:00:00 0
Meteoroloji’den çamur yağmuru uyarısı!

Bu taşınım önümüzdeki saatlerde de devam edecektir. Hatta, yarında toz taşınımı iç kesimlerde yağışla birlikte devam edecektir. Yarın sabah ilk saatlerde iç ve batı kesimlerde, yarın akşam saatlerinde de iç kesimlerde kuvvetli olacağını tahmin ediyoruz” dedi. 

 

Bugün İç ve Batı kesimlerde etkili olan toz bulutu ile ilgili açıklamalarda bulunan Meteoroloji Uzmanı Fatih Murat Oğlakçı, Kuzey Afrika’dan kuvvetli güney rüzgarlarıyla birlikte toz fırtınalarının Türkiye’ye taşındığını ve Türkiye’de de İç ve Batı kesimlerinde bu toz bulutlarının etkili olduğunu ifade etti. Son tahminlerimize göre bu bölgelerde de yağış beklediklerini belirten Oğlakçı, “Toz bulutları bu yağışlı hava ile birleştiğinde bazı bölgelerde güneyde İç Ege ile Kocaeli ve İstanbul’da çamur yağmuru dediğimiz olay meydana geldi. Aslında bu toz bulutunun yağışla bulutuyla birleşmesinden dolayı oluşan bir olay. Eğer bu bölgede biz bir yağış beklemiş olmasaydık, sadece toz taşımından bahsedecektik. Buda hava kalitesinde azalma ve nefes darlığı, bunun yanında görüş mesafesinde azalma gibi hava olaylarına sebep olacaktı. Ama bugün yağışla birleştiği için toz bulutu çamuruna sebep oldu. Şu anda hala aynı toz bulutu ve yağışlı sistem devam ediyor. Batı kesimlerde kuvvetli rüzgarlarla taşınım devam ediyor. Bu taşınım önümüzdeki saatlerde de devam edecektir. Hatta, yarında toz taşınımı iç kesimlerde yağışla birlikte devam edecektir. Yarın sabah ilk saatlerde iç ve batı kesimlerde yarın akşam saatlerinde de iç kesimlerde kuvvetli olacağını tahmin ediyoruz. Ankara’da az önce hafif de olsa çamur yağışı oldu. Belirgin olarak Güney ve İç Ege’de Kocaeli ve İstanbul’da görüldü” dedi.

 

Bu hava olayının her zaman olabilecek bir olay olduğunu kaydeden Oğlakçı, “Özellikle Kuzey Afrika üzerinden toz tabakası rüzgarlarla birlikte rüzgarın gittiği yöne taşınır. Bu Türkiye olur, Kıbrıs olur. Biz bunu Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sık sık yaşıyoruz. Orada yağış olmadığı zaman sadece toz taşımından bahsediyoruz. Toz havada kararma, araçların üzerinde toz tabakası oluşturma şeklinde kendini göstermektedir. Bu her zaman olabilir. Ama geçiş zamanları olan ilkbahar ve yaz aylarında görülen hava olayıdır” dedi.

 

Konuyla ilgili olarak vatandaşlara uyarılarda bulunduklarını hatırlatan Oğlakçı, “Özellikle bugün iç ve batı kesimleri için bu konuda uyarılarda bulunduk. Çamur yağmuru ulaşımda aksamalara sebep olabilir. Görüşün azalması, hava kalitesinin azalması olur. Nefes darlığı ve nefes alma sorunu olanları etkileyebilir. Çok kuvvetli olduğu durumlarda hava ulaşımında aksamalara sebep olur. Açık arazilerde görüşün çok kısa mesafelere düşmesine yol açar. Bizde bu konulara dikkat çektik. Tarım açısından aşırı bir sıkıntı oluşturmaz. Ziraatı etkiyecek bir olay değil. Çok yoğun olursa güneşlenmeyi azaltır. Sıcaklığın ani düşmelerine sebep olmaz” dedi.

 

Talas’ta zabıta ekiplerinden gıda denetimi

Muş’ta köy yolunda mahsur kalan 7 kişi kurtarıldı

Dinleme cihazı soruşturmasında iki şüpheli için tutuklama talebi

DMM’den "Türkiye’ye BioNTech aşısı gelmedi" iddialarına yalanlama

Fatih’te güvenlik kulübesi alev alev yandı

Kayıp olarak aranan eski muhtar varilin içinde ölü bulundu

Euroleague: Fenerbahçe: 77 - Panathinaikos: 81

Diyarbakır’da özel okulda 8 yaşındaki çocuğun darbedildiği iddiası

51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı davasında firari sanıklar için 10 milyon TL’lik güvence bedeli kararı

Kahramanmaraş’ta öldürülen genç kızın yakınlarından adalet çağrısı

Bilecik’te bir kişi yol kenarında ölü bulundu

Yenişehir’de sis etkili oldu, görüş mesafesi 1 metreye kadar düştü

Bakan Göktaş: "Hiç kimseyi geride bırakmayan bir anlayışla hizmetlerimizi vatandaşlarımıza sunuyoruz"

Kiralık evde 82 düzensiz göçmen yakalandı

Tünelde bir anda duran otomobile motosiklet çarptı: Kaza anı kamerada

İstanbul’da ’Huzur İstanbul’ uygulaması

Yenidoğan bebek uçak ambulansla Konya’ya sevk edildi

Krizi fırsata çevirdi, patlayan suda aracını yıkadı

2025 yılının en iyi futbolcusu Dembele seçildi

Doğum günü nedeniyle dağıtılan çikolataları yiyen 10 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Büyükakın: İstişare eden yanılmaz

Çayırovalılar, bağlama kurslarından çok memnun

Kartepe Belediyespor Karate Takımı’ndan Uluslararası Başarı

Bluetooth İşitme Cihazları: Yeni Nesil İşitme Deneyimi

Gebze Millet Bahçesi’nde hızlı ve etkin çalışma

Belediye otobüsleri günde 145 bin yolcu taşıyor

İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN’DAN ÖNEMLİ MESAJLAR

Çayırova’nın yeni meslek lisesinde temel betonu seriliyor

Trump yarın ulusa seslenecek

Girne Satılık Ev Arayanlara Dijital Bir Rota

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.