Tarih: 28.01.2018 22:06

Meteoroloji'den açıklama: Paralı hizmet verecek mi?

Facebook Twitter Linked-in

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, (MGM), basın da yer alan "paralı hava tahmini" haberlerinin kurumla ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

"METEOROLOJİ UZMANLARI PARA İLE KONUŞACAK"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerince yapılan açıklamada, bazı basın ve yayın kuruluşlarında, "Meteoroloji uzmanları para ile konuşacak", "Meteoroloji uzmanlarından inanılmaz karar", "Artık para ile konuşacaklar" gibi haberlerin yer aldığı anımsatıldı.

"HABERLERİN KURUMLA İLGİSİ YOK"

Kamuoyunda bu haberin Meteoroloji Genel Müdürlüğünce alınmış bir kararmış gibi algılandığına işaret edilerek, bunun bir meslek odasının aldığı kurumsal karar olduğu aktarıldı ve haberlerin Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile ilgisinin bulunmadığı ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 15 Bölge Müdürlüğüne kurduğu Bölgesel Tahmin Uyarı Merkezileri ve Tahminler Dairesi Başkanlığındaki Meteoroloji Uzmanı personeli ile basın mensuplarına güncel, doğru, güvenilir tahmin, uyarı ve değerlendirmeler yapıldığı kaydedildi.

"ÜCRETSİZ HİZMET VERİLİYOR"

Kurumun internet sayfası, sosyal medya hesapları (Twitter, Facebook) ve akıllı telefon uygulamaları ile vatandaşlara meteorolojik hizmetlerin her an ücretsiz olarak sunulduğu vurgulandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —