Tarih: 01.12.2016 09:19

Mete Yarar'dan çok konuşulacak İran iddiası

Facebook Twitter Linked-in

Mete Yarar, Suriye'deki Esed rejiminin Halep'teki komutan kademesinin neredeyse tamamının İranlılardan oluştuğunu iddia etti.

"TÜRKİYE BİR KURTULUŞ SAVAŞI VERİYOR"

Güvenlik uzmanı Mete Yarar, TVNET canlı yayınında Suriye'de devam Fırat Kalkanı Operasyonu ve bölgeyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Yarar'ın tartışma yaratacak o sözleri:

"Türkiye bir kurtuluş savaşı mücadelesi veriyor. El Bab operasyonu milli bir operasyondur, bir sürü güçle savaşıyoruz. Bunlar güçlerin arasında yurt dışından getirilen danışmanlar ve paralı askerler var.

"SURİYE'NİN KOMUTA KADEMESİ İRANLILARDAN OLUŞUYOR"

Halep'teki komuta kademesi neredeyse tamamen İranlılardan oluşuyor. Bölge, Afganistan'daki gibi birkaç faaliyetin iç içe geçtiği bir yer. Suriye'de yaklaşık 100 ülkeden gelen teröristler var.

"TÜRKİYE, BİRLİKLERİNİ VURANLARI BİR KENARA YAZDI"

Türkiye, birliklerini vuranları bir kenara yazdı. Türkiye'nin azmi El Bab üzerinden kırılmaya çalışılıyor. Suriye'de kan dökülmeden önce, durumlar bu seviyeye gelmesin diye en çok uğraşan ülke Türkiye'ydi. El Bab operasyonunun başarılı olabilmesi için daha farklı bir strateji izlemeliyiz. Türkiye, Türkmenlere karşı yapılacak saldırıyı engelleyeceğini taahhüt etti."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —