• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,21% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5900,09% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Metaverse’te alınan arsalar tek başına para etmiyor

Sanal gerçeklik dünyası Metaverse'te alınan arsalar tek başına ekonomik bir değer taşımıyor.

GÜNDEM 28.03.2022 12:39:00 0
Metaverse’te alınan arsalar tek başına para etmiyor

Kartepe Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılan Girişimci Ozan Sönmez, Metaverse uygulamalarında harita üzerinden sadece arsa almanın bir anlam ifade etmediğini söyledi. Sönmez, “Ne zamanki harita üzerinden arsa alan insanlar bir araya gelerek bir şeyler yapmaya başlarsa ekonomik getiri sağlanabilir. Alınan arsa kullanım alanı dışındaysa ekonomik açıdan bir anlam ifade etmiyor” dedi.
Yeni dünya olarak adlandırılan Metaverse’e ilgi her geçen gün artıyor. Gerçek dünya haritası üzerindeki yerler, ekonomik kazanç elde etmek için insanlar tarafından geliştirilen Metaverse uygulamaları aracılığıyla satın alınıyor. Girişimci Ozan Sönmez ise, Metaverse uygulamalarından alınan yerlerin tek başına ekonomik açıdan bir anlam ifade etmediğini belirtti. Sönmez, “İlerde harita üzerinden almış olduğunuz bir yerin değeri olacağını zannetmiyorum. Ne zamanki harita üzerinden arsa alan insanlar bir araya gelerek bir şeyler yapmaya başlarsa ekonomik getiri sağlanabilir. Alınan arsa kullanım alanı dışındaysa ekonomik açıdan bir anlam ifade etmiyor” diye konuştu.

"Tek başına bir ekonomik getiri sağlamayacak"
Metaverse uygulamalarından alınan yerlerin tek başına ekonomik açıdan bir anlam ifade etmediğini belirten, Girişimci Ozan Sönmez, "Metaverse uygulaması olduğunu iddia eden sistemde normal dünyayı gösteren bir harita üzerinden alınan yerler geçici bir hevestir. Bunun bir uygulama alanı çok olmayacaktır. İlerde harita üzerinden almış olduğunuz yerin değeri olacağını zannetmiyorum. Ne zamanki harita üzerinden arsa alan insanlar bir araya gelerek bir şeyler yapmaya başlarsa ekonomik getiri sağlanabilir. Alınan arsa kullanım alanı dışındaysa ekonomik açıdan bir anlam ifade etmiyor" şeklinde konuştu.

"Kendimizi geliştirmek içinde kullanabiliriz"
Metaverse'ün yarar ve faydalarının insanların kullanım alanına göre değişeceğini söyleyen Sönmez, "Metaverse, fiziksel ortamla etkileşime girmemizi sağlayarak artırılmış gerçeklikle birleşen yeni bir teknoloji akımıdır. Son 10 yıl içinde hepimiz sosyal medya kullanmaya başladık. Sosyal medya kullanımıyla gerçek hayattan uzaklaştık mı? Bazılarımız uzaklaştı. Fiziksel olarak bir arada olup da telefonsuz kalamayan insanlar var. Dolayısıyla bu bireyin kendi istediği şeylerle alakalı bir durum. Sosyal medyayı fazla kullandığı gibi Metaverse’ü fazla kullanan insanlar olacaktır. Bu teknolojiyi nasıl kullandığımızla alakalı. Herhangi bir teknolojide olduğu gibi Metaverse’ün bize sağladığı imkanları kendimizi geliştirmek içinde kullanabiliriz. Ücret ödememize gerek kalmadan dijital platformlar sayesinde dünyanın herhangi bir yerinde üretilmiş bilgiye ve içeriğe ulaşabiliyoruz. Metaverse’de bundan çok farklı bir şey olmayabilir. Bir üniversitedeki eğitime bir sanal gerçeklik gözlüğü takıp katılabilecek olmamız bizi ilerletecektir. Aksi halde o gözlüğü takıp tüm zamanımızı oyunlarda geçirmek bize zarar verecektir. Tamamen kullanımımızla alakalı bir şey. Şu anda telefondan etkileşim sağlayamadığın bir sürü çevrimiçi ders var" ifadelerini kullandı.

"Metaverse’de rüyadan çok farklı değil"
Metaverse'ün gerçekçiliğndan bahseden Sönmez, "Sanal gerçeklik gözlüklerini taktığınız zaman kendinizi bir kapsülün içinde hissetmeye başlayacaksınız. Karşıdaki insanın avatarıyla senin avatarın karşılıklı yaşayan varlık gibi konuşabilecekler. Ne kadar gerçeğe uygun tasarlanırsa beyin onu o kadar gerçek olarak algılayacak. Bu durum ortamı nasıl bir hale getirdiğine bağlı. Rüya görüp uyandığında gerçekten o dünyanın içinden çıkmış oluyorsun. Metaverse’de rüyadan çok farklı değil. Fiziksel olarak hissettiğiniz zaman sizin için o anda orası gerçek olacak" diye konuştu.

aw580306-02.jpg

Uşak’ta otomobil ile hafif ticari araç çapıştı: 6 yaralı

Kırıkkale Belediye Başkanı Önal: "Şebeke suyu mevzuata uygun, halk sağlığı güvende"

Yolcu uçağı ABD’ye ait savaş uçağı ile havada çarpışmaktan son anda kurtuldu

Polisten kaçan alkollü sürücüye ceza yağdı

Ekmeğin içinden çıkanı görünce şok oldu

Ali Hızar: "AKİB Avrupa’nın En Büyük STK’larındandır"

Öğrenciye şiddet uygulayan okul müdürü cumhuriyet savcısına ifade verdi

Zelenskiy: "Müzakereler sırasında güvenlik garantilerinin mutlaka mevcut olması ve işlevsel olmaları gerektiğini vurguladım"

Domenico Tedesco: "Takım bugün saha içerisinde harika cevap verdi"

Kastamonu’da kar yağışı etkili oldu

Çağdaş Atan: "Fenerbahçe hak ederek kazandı"

Fatih’te esnaf kavgasında yumruklar havada uçuştu

Giresun’da fındık fiyatı 250 TL’ye geriledi, üretici umudunu yeni yıla bıraktı

Kırıkkale’de FETÖ, uyuşturucu ve dolandırıcılık suçlarından aranan 4 hükümlü yakalandı

Bursa’da seyir halindeki otomobil alev aldı

Muş’ta yaban domuzu ile çoban köpeklerinin kovalamacası kamerada

Sakaryaspor - Hatayspor maçının ardından

Çağlayan, "Zonguldak’ın hakkını masada da sahada da savunuyoruz"

Kırıkkale’de bıçaklı kavga: 1 ağır yaralı

Otomobiliyle tırın altına giren 18 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti

Serik’te ticari taksi ile kamyonet çarpıştı: 2 yaralı

Yaya geçidine 20 metre mesafede kaza: 1 ölü

Otomobilin çarpması ile metrelerce yükseğe savrulan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Trendyol Süper Lig’de 16. haftanın görünümü

Van’da yoğun kar yağışı

Trendyol 1. Lig: Sakaryaspor: 3 - Hatayspor: 0

Mersin’de sazlık alandaki yangın söndürüldü: Bir sera zarar gördü

Cerrahi alet ve tıbbi cihaz üretiminde Türkiye’nin öncüsü Samsun

Fenerbahçe, ligde 16. haftayı da namağlup kapattı

Mert Müldür’den bu sezonki ilk gol sevinci

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.