Tarih: 08.02.2016 14:21

Merkel Ankara'da, Facia Ege'de! 33 Kişi Can Verdi

Facebook Twitter Linked-in

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in mülteci krizi ve Suriye konularını görüşmek üzere Ankara'da kritik temaslarda bulunduğu bugün Ege'den iki acı haber daha geldi. İzmir' in Dikili ilçesinde mültecileri taşıyan bot battı, 11 mülteci hayatını kaybetti. 3 kişi kurtarıldı. Edremit açıklarında da mülteci faciası yaşandı. Bu olayda da 22 mülteci yaşamını yitirdi.

ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında sabah erken saatlerde mültecileri taşıyan bot battı. 11 mülteci hayatını kaybederken, 3 kişi kurtarıldı. Bölgede arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

EDREMİT AÇIKLARINDA DA 22 KİŞİ CAN VERDİ

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Mahallesi'den, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen kaçakların içinde bulunduğu tekne de alabora oldu. Tekneden denize düşen 22 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. 4 kişi sağ kurtarılarken, Sahil Güvenlik ekiplerinin bölgede bir helikopter, bir uçak ve iki botla arama kurtarma çalışması yaptığı bildirildi.

MERKEL MÜLTECİLERİ KONUŞMAK İÇİN TÜRKİYE'DE

Öte yandan Almanya Başbakanı Angela Merkel de, Türkiye'nin Suriye'den yeni bir göç tehdidi ile karşılaştığı bir dönemde bugün Ankara'ya kritik bir ziyaret gerçekleştirdi. Sabah erken saatlerde Esenboğa Havalimanı'na inen Merkel'i yetkililer karşıladı. Merkel, Türkiye'de mülteci sorununa yönelik temaslarda bulunacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —