Tarih: 28.05.2012 11:37

Meriç: "Rantsal dönüşüme karşıyız"

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi Çayırova İlçe Başkanı Rasim Meriç, Emek ve İnönü Mahallesi’nde yapılmak istenen kentsel dönüşümde mahalle sakinlerinin mağdur edilmemesi için Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş’a çağrıda bulundu. Meriç, “Halk kentsel dönüşüme değil, rantsal girişimlere karşı. Bizler de halk gibi düşünüyoruz. Emekçinin yanındayız” dedi.

 

 

 

"VATANDAŞ TEDİRGİN"

 

 

 

Çayırova’nın Emek ve İnönü Mahallesi’nde yapılmak istenen kentsel dönüşüm, mahalle sakinlerini harekete geçirdi. Yüzlerce haneyi temsil etmek için dernek kurma çalışmalarında son düzlüğe girilirken, her iki mahalle sakinleri de Çayırova Belediyesi’nin almak istediği arazileri gerçek değerleri üzerinden almasını istiyor. Mahalleli, “Kentsel dönüşümün olmasını bizler de isteriz. Ancak arsalarımızın değerleri düşük tutuluyor. Bu konuda belediyeden resmi bir açıklama bekliyoruz. Kesinlikle kentsel dönüşüme karşı değiliz” şeklinde konuştu.

 

 

 

‘EMEKÇİNİN YANINDAYIZ’

 

 

 

Hak sahiplerinin taleplerini yerinde bulduklarını ve sonuç alınıncaya kadar mahalle sakinlerinin yanlarında yer alacaklarını belirten CHP Çayırova İlçe Başkanı Rasim Meriç, her zaman olduğu gibi bu süreçte de emekçinin yanında olacaklarını söyledi. Meriç, “Yıllardır dişinden tırnağından artırdığı para ile ev yapan mahalle sakinlerinin istediği yerinde ve doğrudur. Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş’ın hak sahibi vatandaşların talebine göz yummaması gerekiyor. Bu halk hakkından fazla bir şey istemiyor. Süreç tamamlanana kadar emekçinin yanında olacağız” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —