Tarih: 20.06.2018 09:02

Meral Akşener, Kocaeli'de konuştu

Facebook Twitter Linked-in

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, Perşembe Pazarı alanında miting düzenlemek üzere memleketi Kocaeli’ye geldi. İzmit Doğu Gişelerinde karşılanan Kocaeli’nin kızı Akşener, büyük bir coşkuyla sahneye çıkarak hemşerilerini selamladı. “Doğduğum, büyüdüğüm, doyduğum şehir Kocaeli” diyerek konuşmasına başlayan Akşener, karşısındaki ONbinlerden destek istedi.

Akşener için, İYİ Parti Kocaeli Teşkilatları tarafından flamalar, pankartlar ve bayraklarla donatılan alana “Gündoğdu’dan doğan güneş Türkiye’yi aydınlatıyor” yazılı dev pankart asıldı. Miting öncesi alanın çevresinde emniyet güçleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı. Alana gelen vatandaşlar, polis ekipleri tarafından tek tek aranarak içeri alındı. Yağışlı havaya rağmen Perşembe Pazarı alanını dolduran vatandaşlara yağmurluk, 10 bin bayrak ve flama, 10 bin de yazma dağıtıldı. Vatandaşlar, Kocaeli’nin kızı Akşener’i parti müzikleri ve sloganlar eşliğinde karşıladı. Miting başlamadan önce hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen, İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, SP İl Başkanı Nurettin Çelik, DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, CHP milletvekili adayları da Akşener’e destek vermek amacıyla alanda yerini aldı.

Alkışlar ve sloganlar eşliğinde kürsüye çıkan Akşener, ilk olarak eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen’e selamlarını iletirken “kız kardeşim” dediği CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’e de teşekkür etti. Akşener, “Doğduğum, büyüdüğüm, doyduğum şehir Kocaeli. Aranızda olmaktan sizinle beraber olmaktan mutluyum. Türkiye’nin ilk kadın İçişleri Bakanı İzmit’ten çıktıysa ilk kadın cumhurbaşkanı olacağıma da inanıyorum. İnsanı muhlis İzmit. Biz sabırlı insanlarızdır. İyi ki Kocaeli’de doğdum, büyüdüm. Bana güç verdiniz, kuvvet verdiniz” dedi.

Devamında Akşener, “Erdoğan’ı gördüğümde anlıyorum ki Abbas yolcu, Tarzan zorda. 16 yılda ekonomiyi mahvettiler. Okul yaptılar içerisinde hoca yok, açtıkları bir tane bile fabrika yok. Peki bu ülke ayağa kalkar mı? Kalkar nasıl? Önce israfın önü kesilecek, sonra yatırım yapılacak sonra yolsuzluk ve rüşvetin önü kesilecek. Bizim çılgın projemiz yok, çünkü buna ihtiyaç yok. Bizim insanımızın eğitimde önünü açtığınızda esnafın hayatını kolaylaştırdığınızda bu ülkede en çılgın proje esasında bu oluyor” şeklinde konuştu.

Vaatleri için kaynaklarını sıralayan Akşener, "Genç işsizlerin sorununu çözeceğiz. Çalışamayan gençlere 500 aylık maaş bağlayacağız. Tarımı bitirme işlemi bilerek ve isteyerek yapılmıştır. Çünkü geleceğin iki önemli savaşı var; Biri su diğeri ise gıdadır. Sanayide ve tarımda üreteceğiz. Peki kaynak nerede? Seçildiğim gün lüks arabalardan herkesi indireceğiz. Tamamı 8 katrilyon. 4 milyon Suriyeliyi husuletle memleketlerine göndereceğim. TRT'ye yıllı’ 2,5 milyar TL sizin cebinizden para çıkıyor. Ben TRT’yi satıyorum. Oradan da gelir gelecek. Sarayın 13 günlük masrafı satılan 14 şeker fabrikasının bir yıllık zararına eşit" ifadelerini kullandı.

"Erdoğan’ın itibardan anladığı paraymış” diyen Akşener, “Bu israfın önünü keseceğiz. Kimseden talimat almam. Henüz bana emir verecek anasının karnında doğmadı. İftira edenlerin tamamı da benim gözümde şerefsiz ve haysiyetsizdir. 2018 bütçesinde MİT’in bütçesi 2,3 milyar TL, Sağlık Bakanlığı 38 milyar TL, TİKA’nın 36 Milyar TL bütçesi var. Bunları kestiğinizde bu ülke kalkınır" sözlerine yer verdi.

“Bu toprağın kızı olarak sizden cumhurbaşkanlığı için oy istiyorum” diyen Akşener, “Aynı zamanda da milletvekillerimize de oy istiyorum. Bu arkadaşlarım size emanettir. Hem İzmitliyim hem de evladı fatihayım. Yalova'da AK Partili bir vekil biz Rumelilere hain dedi. Biz asla ezik olmadık, ezik olmak bizim için mümkün değil. Kocaeli'de yaşayan tüm Rumeli göçmenleri adına AK Partili bu milletvekili adayını en şiddetli bir şekilde kınıyorum. Atatürk'ü kıskanmaktan vazgeçin, onun gibi olamazsınız. Türkiye'nin huzura ermesi için hem cumhurbaşkanlığında hem milletvekilliği seçimlerinde oylarınıza talibim" diyerek konuşmasını tamamladı. Yağmurun bastırması nedeniyle Akşener, mitingini kısa tuttu.

35748061_549459632123271_3489832378799489024_n.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —