Tarih: 21.10.2015 12:44

Merakla beklenen zam müjdesi geldi

Facebook Twitter Linked-in

Yaklaşık 10.9 milyon emeklinin refah seviyesini yükseltmek için tüm imkanlarını seferber eden hükümet, seçimden sonra da pek çok yeni adım atmaya hazırlanıyor.

Hükümet, emeklileri rahatlatmak için hayata geçirdiği düzenlemeleri seçimden sonra da sürdürecek. Emeklilere yönelik olarak yaklaşık 20 başlıkta çalışma yapılıyor. Bu çalışmalar arasında intibak da var.2000 yılından önce emekli olan yaklaşık 2 milyon işçi emeklisine yönelik intibak düzenlemesini hayata geçiren, düşük maaşlılara ekstra seyyanen zam yapan hükümet, seçim sonrasında da bu alanda düzenlemeler gerçekleştirecek.Düşük düzeyde maaş alanların gelir seviyesinin yükselmesi için yeni tedbirler alınacak. Böylece düşük ve yüksek maaşlar arasındaki fark da azalacak. Emeklilerin refah seviyesi artacak.2000 yılından önce emekli olanlara yapılan intibak düzenlemesi ile 2 milyona yakın emekli 50 ila 355 lira arasında değişen zam almıştı.

Bu yılın Temmuz ayında ise, maaşı bin 100 liranın altında olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ekstra seyyanen zam verilmişti.Hükümet, seçimden sonra yasa çıkararak tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerine rutin artışlarına ek olarak 100 lira seyyanen zam verilmesi için hazırlık yapıyor.

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —