Tarih: 30.04.2012 09:31

Mektuplaşarak dost kalacaklar!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, özürlü çocukların özgüvenlerini artırıp diğer çocuklarla kaynaşmasını sağlayacak anlamlı bir projeye daha imza attı. Birbirini tanımayan 10 özürlü ve 10 özürlü olmayan ilkokul öğrencisinin 1 ay boyunca mektuplaşacağı projede, Mayıs Ayı’ndaki Engelsiz Eğlence Şenliği’nde ilk kez göz göze gelecekler. Proje ile fiziki farklılıkların arkadaşlıklara engel olmadığının topluma bir kez daha gösterilmesi sağlanacak.

 

 

 

BİRBRİLERİNİ GÖRMEDEN MEKTUP YAZACAKLAR

 

 

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’de yaşayan özürlü bireylerin birçok ihtiyaçlarını karşılarken sosyal projelerle onları hayata bağlıyor. Bu kapsamda Büyükşehir, özürlü olmayan çocukların, çeşitli özür gruplarından yaşıtları ile fiziki anlamda bir araya gelmeksizin arkadaşlık ilişkisi kurmalarına imkân tanıyan bir projeyi hayata geçirdi. 10 özürlü ve 10 özürlü olmayan ilköğretim okulu öğrencisinin bir ay boyunca birbirlerine mektup yazacağı projede önyargılardan arınmış, engelsiz arkadaşlıklar kurulacak.       

 

 

 

ÜNİVERSİTELİLER POSTACI OLACAK

 

 

Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve özürlü bireylerin özgüven oluşumuna katkı sağlayacak projede mektuplar Kocaeli Üniversitesi’nden 10 üniversite öğrencisi ile ulaştırılacak. Bir nevi postacı görevini üstlenecek üniversiteli mektup koçları projeye katılan ilköğretim okulu öğrencilerinin evlerine gelerek mektup akışını sağlayacak. Mektup koçları yaşanan heyecanları ve mutlulukları birebir gözlemleyecek, bu gözlemlerini aktararak projenin hedefi olan kaynaşmanın gerçekleşmesi sağlanacak.

 

 

 

ÖMÜR BOYU SÜRECEK DOSTLUĞA

 

 

İlk mektupların yazıldığı projede ilköğretim öğrencileri birbirlerini 10-16 Mayıs Dünya Özürlüler Haftası’nda gerçekleşecek Engelsiz Eğlence programında ilk kez birbirlerini görecek. Mektup Arkadaşım Projesi, Antikkapı Restoran’da sahne üzerinde mektup çiftlerinin tanışmaları ve çocuklar için özel olarak belirlenen hediyeleri birbirlerine vermeleri ile sona erecek. Proje bu şekilde bir ayda sona erecek fakat mektuplarla kurulan arkadaşlıklar belki de engellerin ortadan kalkacağı ömür boyu devam edecek bir dostluğa dönüşecek.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —