Tarih: 27.03.2020 17:44

Mekanlarda Çadır Trendi

Facebook Twitter Linked-in

 

Bu arayışların sonunda da mekanlarda kullanılan yeni trendler ortaya çıkmıştır. Mekanların yeni trendleri arasında kıl çadırlar vardır. Kıl çadır geçmiş çağlardan beri kullanılan bir üründür ve keçi kılından yapıldığı için bu şekilde anılır. Günümüzde pek çok işletme sahibi mekanlarına otantik bir hava vermek için kıl çadırları tercih etmektedir.

Kıl Çadırın Özellikleri Nelerdir?

Geçmişte insanların yaşam alanı olarak kullanılan kıl çadırlar el emeği ile üretilerek kullanılıyordu. Ancak günümüzde makineler sayesinde keçi kılından üretilerek kullanılıyorlar. Daha çok da mekanların yeni bir konsepte kavuşması için tercih ediliyorlar.

Kıl çadırların işletmelerde tercih edilme sebepleri ve çadırların özellikleri şunlardır;

Bu özelliklere sahip olan kıl çadırlar genelde keçi kılından yapıldıkları için hava alma özelliğine sahiptirler.

Kıl Çadırların Kullanım Alanları Nerelerdir?

Kıl çadırlar günümüzde pek çok alanda kullanılabilirler. Farklı renk ve özelliklerde üretilebildikleri için pek çok yaşam alanında ideal kullanma sahiptirler. Kıl çadırların kullanım alanları arasında şunlar yer alır; tiyatro alanları, konser alanları, restoranlar, kafeler, düğün salonları, mesire yerleri, sünnet salonları, festivaller, fuarlar ve Osmanlı tarzının yaşatıldığı alanlardır. Daha fazla bilgi için https://obakilcadir.com/kil-cadir/ sitesine göz atabilirsiniz.

Kıl Çadırların Modelleri

Kıl çadırların kullanımın yaygınlaşması ile çadır üreticileri bu çadırlar için farklı modeller ortaya koymuşlardır. Bunlardan birisi geçmişe dayanan Yörük çadırı modelidir. Bu model daha çok düğünler, şenlikler ve organizasyonlarda kullanılır. Oba modeli ise daha çok yaylalarda ve soğuk alanlarda kullanılırlar. Son modeli otağ çadır modelidir. Bu model günümüzde restoran ve kafelerde kullanılan modeldir. Özellikle mevsim olarak işletilen restoran ve kafelerde kullanılır. En yaygın kullanım alanı ise turistik bölgelerdir.

Kıl Çadırların Maliyetleri

Otantik ve tarihi bir atmosfer oluşturmak için kullanılan kıl çadırlar pek çok firma tarafından talepler için üretilirler. Farklı renkler ve tarzlarda hazırlanarak kişilerin kullanımına sunulurlar. Böylece mekanların farklı bir konsepte kavuşmasını sağlarlar. Kıl çadırların maliyetleri ise işletmeler için oluşturulan diğer konseptlere göre oldukça düşüktür.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —