Tarih: 28.06.2012 11:57

Mehmetçiği sevindirecek haber!

Facebook Twitter Linked-in

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan askere sigorta müjdesi geldi. Zorunlu askerlik süresince Mehmetçiklerin sigorta primlerinin Bakanlık tarafından karşılanması için bir çalışma olduğunu açıkladı. 

 

Genel Kurul'da CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam, yaşamlarının en güzel yıllarında teröre karşı askerlik görevini yapan Mehmetçiklerin sigortalarının Bakanlık tarafından karşılanması için bir yasa tekilfi verdiklerini açıklayarak, 'Şu an yirmi yaşında askere alınan ve ülkemizdeki terör ortamında vatansever bir şekilde sınırlarımızı, ülkemizin güvenliğini savunan Mehmetçiklerin askerlikleri, borçlanma şeklinde emekliliklerinde geçerli sayılıyor. Bir kanun teklifi verdik, bu sürenin borçlanma şeklinde değil, askerlik süresince sigorta primlerinin Bakanlığınız tarafından ödenmesini uygun görür müsünüz?' dedi.

 

Bakan Yılmaz, kendilerinin de böyle bir çalışması olduğunu doğrulayarak, 'Zorunlu askerlik hizmetini yapan Mehmetçiklerimiz askerlik süresini borçlanmak suretiyle sigorta primlerini kendileri ödüyorlar. Bu askerde geçen süredeki sigorta primlerinin Bakanlık tarafından yatırılması yolunda bir çalışma var mı? Evet, bakanlığımızca bu konuda bir çalışma yapıldı, diğer bakanlıkların görüşüne gönderildi' dedi.

 

 

 

HERKESİ KAPSAYACAK

 

 

MSB'nin hazırladığı taslağın, daha önce sigortalı olup olmadığına bakılmaksızın herkesi kapsayacak şekilde düzenlendiği öğrenildi. Böylece 20 yaşında askere giden bir Mehmetçik, daha önce sigortası yoksa SGK sistemine girerek, erken emeklilik imkanı da kazanmış olacak. 

 

Bakan Yılmaz, 12 Mart ve 12 Eylül darbelerinden sonra ordudan ve Harp Akademilerinden atılan subaylara bazı haklarının iadesi için de çalıştıklarını söyledi.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —