Tarih: 07.09.2017 07:45

Mehmet Şimşek'i hedefe koydu!

Facebook Twitter Linked-in

Arakanlı Müslümanlar hakkındaki sessizliği tepki çeken Myanmar lideri Aung San Suu Kyi, ilk kez konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinin ardından ofisi yazılı açıklama yayınlayan Suu Kyi, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in daha sonra yanlış olduğu ortaya çıkan Arakan paylaşımlarına eleştiri getirdi.

OFİSİNDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Arakanlı Müslümanlar'a yönelik şiddet olaylarını soykırım olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesinin ardından Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığı'ndan Sorumlu Devlet Bakanı Suu Kyi'nin ofisinin Facebook hesabından açıklama yapıldı.

"BÜYÜK BİR BİLGİ KİRLİLİĞİ BUZDAĞI"

Açıklamada olaylardan Müslümanları suçlayarak 'bilgi kirliliği buz dağı' yorumunu yapan Suu Kyi, Bangladeş'e kaçan onbinlerce Arakanlı Müslüman'dan bahsetmedi "Hükümet, Arakan'daki herkesi olabilecek en iyi şekilde savunmaya çoktan başladı" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Arakan'da olduğunu iddia ederek 29 Ağustos'ta Twitter'dan paylaştığı ancak daha sonra başka ülkeden olduğunun anlaşılması üzerine sildiği fotoğraflı paylaşımlara değinilen açıklamada "Suu Kyi, başbakan yardımcısının yaptığı paylaşım gibi sahte bilgilerin, farklı ülkeler arasında sorunlar çıkarmak ve teröristlerin çıkarlarını koruma amacıyla planlanmış büyük bir  bilgi kirliliği buzdağının sadece ucu olduğunu söyledi" ifadesi kullanıldı.

ŞİMŞEK'TEN TOKAT GİBİ CEVAP

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise bugün Twitter'dan Suu Kyi'nin açıklamasına verdiği yanıtta "Çok yazık! Ülkesindeki katliamlara ve etnik temizliğe sessiz kalan Nobel ödüllü lider düzelttiğim twite sığınıyor"dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —