Mehmet Şimşek: 90'lı Yılların Çatışmalarına Dönebiliriz

Mehmet Şimşek: 90

Pazar günü yapılacak seçimlerle ilgili değerlendirmede bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Sandıkta yapılacak tercih 90'lara dönüş ile 2020'lere gidiş arasında bir tercih olacak" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1 Kasım'da yapılacak seçimde 90'lı yılların gerilimli yıllarına dönüş ile 2023 hedefine gidiş arasında bir tercih olacağı uyarısında bulundu. Şimşek, "Tercih milletimizindir." diye konuştu. Şimşek, Avrupa Birliği hala bu ülkenin sorunlarının ilacı olduğunu söyledi.

"SANDIKTA YAPILACAK TERCİH..."

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Habertürk televizyonunda katıldığı bir programda 1 Kasım'da yapılacak seçimler öncesinde uyarılarda bulundu. "Pazar günü sandıkta yapılacak tercih 90'lara dönüş ile 2020'lere gidiş arasında bir tercih olacak" diyen Bakan Şimşek, şunları kaydetti: "Ya Türkiye 2023 hedefine yükselecek ya da 90'lı yılların çatışmalarına, tartışmalarına, gerilimlerine, koalisyonlarına döneceğiz. Tercih milletimizindir."

"AB BİZİM İÇİN HALA İLHAM KAYNAĞI"

Avrupa Birliği'nin hala ilham kaynadığı olduğunu açıklayan Maliye Bakana, "AB sürecini yeniden çok güçlü bir şekilde biz canlandıracağız. Biz ABD ile AB arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması dışında kalamayız. Biz o anlaşmanın merkezinde olacağız. Hukuk devleti, demokrasi, temel hak ve özgürlükler. AB hala bu ülkenin sorunlarının ilacı. Ortadoğu'da devletler bölünüyor, yeni sınırlar çiziliyor. Halbuki Avrupa yaptı? 28 ülke var, belki 280 etnik grup var. 80 tane farklı lehçe ve dil var. Bunlar birleşiyor, sınırları yok ediyorlar. Avrupa'nın tek bayrağı, tek para birimi var. Avrupa uzun vadede neredeyse Avrupa İmparatorluğu'na dönüşecek. Yani Avrupa Birleşik Devletleri'ne dönüşecek. Türkiye ve Ortadoğu'da niye yeni sınırlar konuşulsun?"



Tekirdağ’da motosikletin çarptığı kadın yaralandı

Antoine Makoumbou: "Bu maçı kesinlikle kazanmamız gerekiyordu"

ABD’li Demokratlar, cinsel istismar suçlusu Epstein dosyasında yer alan 68 yeni fotoğraf yayınlandı

Okan Kocuk: "Avrupa’da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz"

Yunus Emre Çift: "Play off’u geçip Avrupa maceramızı sürdüreceğiz"

Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum"

Osmaniye’de motosiklet kazası kamerada

Park halindeki otomobil alev topuna döndü

Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümdeki binadan düşen parçalar, 3 otomobili hurdaya çevirdi

Yağlıdere’de trafik kazasında bekçi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu)

Zonguldak’ta bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı)

Zeytinburnu’nda binanın çatısından kopan parçalar araçları hurdaya çevirdi

Mudanya Yazaki işçilerinden MESS’in düşük zam teklifine çatal-kaşıklı protesto

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü

Demre’de coğrafi işaret başvurusu yapılan ürünler festivalde tanıtıldı

Bodrum’da kaçak göçmen çetesi çökertildi: 3 tutuklama

Bağcılar’da iş yerine silahlı saldırı

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 0 - Samsunspor: 0 (Maç devam ediyor)

Bu yıl ıhlamur değer kazandı

Siirt’te 3 buçuk ayda 54 büyükbaş hayvanı telef olan besicinin zararı 8 milyon lirayı buldu

BM Güvenlik Konseyi, ’ABD-Venezuela gerilimi’ gündemiyle 23 Aralık’ta acil toplantı kararı aldı

Milyonlarca liralık "sahte gönül ilişkisi" oyununu jandarma bozdu

Açık unutulan tüp paniğe sebep oldu

Cemevinde korku dolu anlar: Elektrik panosu patladı

Ahmed Kutucu bu sezon ilk golünü attı

Galatasaray, Türkiye Kupası’na galibiyetle başladı

Galatasaray kupada Başakşehir’i ilk kez yendi

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.