Tarih: 04.04.2016 10:33

Mecliste CHP krizi

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Belediyesi nisan ayı olağan meclisi önceki gün kent meydanında bulunan meclis salonunda yapıldı. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında komisyonlara yeni üyeler seçildi. 3 yıl için meclisin 1'inci başkan vekilliğine İsmet Özgenç, 2'inci başkanvekilliğine ise Celal Çelikbilek seçildi. Meclis başkanlık divanı katipliğine ise yine 3 yıllığına Nilay Ayran ve Mehmet Gökhan Abanoz seçildi. Encümene 1 yıllığına Ufuk Ekinci, Bahtiyar Öztürk ve Ayhan Özek seçildi. Komisyon seçimlerinde ise CHP'den gösterilen adaylar arasında tam anlamı ile çelişkiler yaşandı. Gebze Belediyesi CHP Meclis Üyeleri Murat Erdoğan, Fahrettin Bostan ve Neşe Celep'in ilçe başkanlığının bilgisi dışında yaptıkları basın açıklamasından sonra aralarında bir iletişimsizlik olduğu görülen CHP grubu, komisyonlara iki grup olarak isimler önerdi.

2015 FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ
Komisyonlara yeni üye seçimi sırasında CHP'li meclis üyelerinin aralarında ki kopukluk dikkatlerden kaçmadı. Özellikle Plan ve Bütçe Komisyonu seçimlerinde CHP'lilerin son anda isim verdikleri, İmar Komisyonu'nda ise birden fazla aday çıkardıkları görüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu'na aday gösterilen Murat Erdoğan, İmar Komisyonu'na aday olmak isteyince CHP'li Salih Işık ile Murat Erdoğan yarıştı. Oylamada Murat Erdoğan geçerken, Salih Işık ve Neşe Celep'e de oy çıkması şaşırttı. Hukuk Dilekçe Komisyonu seçimlerinde Eşref Emin Güzey, Fahrettin Bostan aday gösterilince Eşref Emin Güzey adaylıktan çekildi. Oylama da aday olmamalarına rağmen Eşref Emin Güzey ve Neşe Celep'e de oy çıktı. Aynı şekilde CHP adına Çevre Sağlık Komisyonu'na aday olan Neşe Celep'e karşı Salih Işık'a da oy çıktı. Oylama sürerken CHP'li Meclis Üyesi Dilek Tan'ın rahatsızlanması üzerine başkan Köşker oturuma ara verdi. Tekrar toplanan meclis gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti. Gebze Belediyesi 2015 yılı başkanlık faaliyet raporu görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.

YENİ KOMİSYON ÜYELERİ
Plan ve Bütçe Komisyonu; Seda Kardeşler Çelik, Mehtap Yılmazel, Celal Çelikbilek, Tuba Şensoy (AK Parti), Yılmaz Bulut (CHP). İmar Komisyonu; Hüseyin Yılmaz, Kerim Büyükgöz, Ergün Kahraman, Nilay Ayran (AK Parti), Murat Erdoğan (CHP). Hukuk Dilekçe Komisyonu; Oya Tuncel, Sezer Ünlütürk, Musa Çınar, Gülcan Külahlı (AK Parti), Fahrettin Bostan (CHP). Çevre ve Sağlık Komisyonu; Mehmet Başaran, Ali Haydar Muradoğlu, Şamil Yalçın, Burak Sarı (AK Parti), Neşe Celep (CHP). Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu; Nazmiye Höbek, Sadık Güvenç, Cesur Kurtgöz, Metin Aksu (AK Parti), Neşe Celep (CHP). LALE KALAYCIOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —