Tarih: 14.01.2012 12:40

MEB'de yeni bir dönem başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Aksam'ın habeirne göre, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bu yıl için okul kiralama projesi geliştirdiklerini duyurmuştu. Projenin altından Yargıtay'ın kamulaştırmaya 5 yıl sınır getirmesi ve okul arazilerinin kamulaştırılmasından doğan ağır fatura çıktı.

 

 

VATANDAŞ GERİ İSTİYOR

 

 

Yargıtay bir arazinin fonksiyonun eğitim ya da sağlık alanı olarak değiştirilmesinden itibaren en fazla 5 yıl içinde kamulaştırılması kararını vermişti. Bu karar her geçen gün arazileri değer kazanan İstanbul'da yıllardır eğitim alanı olarak planlandığı için arazisine bir şey yapamayan vatandaşa ışık oldu. Yaklaşık bin 500 okul alanı planlara işlenen İstanbul'da dava yağmuru başladı.

 

 

3 MİLYARI BULUYOR

 

 

Valilik okul alanı olarak planlanan arazilerin kamulaştırma değerlerinin tespit için ön çalışma yaptı. Öncelikli olarak kamulaştırılması gereken 3 milyon 111 bin metrekarelik 338 okul alanına 3 milyar 105 milyon lira değer biçildi. Bakanlık bu ağır fatura karşısında arazileri eğitim alanında kalan vatandaşlara kiralık okul teklifi götürmeye hazırlanıyor. Bakanlık arazi sahiplerine 'Proje bizden arazine okulu sen yap, biz 49 yıllığına kiralayalım. Kiralama garanti' teklifini götürecek.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —